Vreme čitanja: oko 1 min.

Zelenski: Informisali smo obaveštajne službe partnera o pretnjama i izgledima

M. P.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Zelenski: Informisali smo obaveštajne službe partnera o pretnjama i izgledima

  • 0
Volodimir Zelenski Foto: Tanjug/AP

Sve obaveštajne službe zemalja partnera su obaveštene o postojećim pretnjama i perspektivama u rusko-ukrajinskom ratu, izjavio je večeras predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski.

"Sve obaveštajne službe naših saveznika su obavešteno o pretnjama i izgledima koji sada postoje. Moramo učiniti sve da ostvarimo svoje ciljeve, zajedničke ciljeve svih u svetu koji preziru teroriste", rekao je on u video obraćanju.

Zelenski je naveo da je tokom današnjeg sastanka sa generalnim sekretarom NATO Jensom Stoltenbergom razgovarao o efikasnosti isporuke zapadnog oružja Ukrajini.

"Pravovremeno snabdevanje naoružanjem za naše vojnike, pravovremene odluke o protivvazdušnoj odbrani za Ukrajinu – to je ono što je trenutno potrebno da bi se zaštitio život. Štaviše, partneri imaju sve potrebne sisteme, imaju sav potreban kvalitet naoružanja, tako da naši vojnici mogu mnogo efikasnije da deluju", naglasio je Zelenski, prenosi Ukrinform.

Prema njegovim rečima, moguće je zaustaviti i poremetiti ruske ofanzivne planove, ali za to su potrebni Patriot sistemi i projektili kalibra 155.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA