Šta Holivud sprema za 2014 godinu?

I u 2014. godini možemo očekivati dosta filmova biografije, drame, Marvelovie super heroje, ali i grčku mitologiju i ratnike. Lista filmova koje možete očekivati ove godine obećava uživanje svim filmofilima

  • 2

Od ženskog vesterna, do filmova koji se bave recesijom i biografija, 2014. će, bar kada je reč o dramama, biti uzbudljiva gdina. 

Londonski list "Gardijan"sastavio je listu najzanimljivijih filmova koji u bioskope stižu 2014. godine.

Novi film Kristofera Nolana, režisera "Mračnog viteza", "Interstellar" sa Metjuom Mekonahijem u glavnoj ulozi, fanovi slavnog režisera iščekuju nestrpljivo. Film je avantura o putovanju u duboki svemir, a režiser obećava filmsko iskustvo za pamćenje.

"The Monuments Men" je priča Džordža Klunija o spasavanju umetnina iz Drugog svetskog rata. U bioskope stiže u februaru, pošto je premijera zakazana za decembar pomerena.

Hoakinom Finiksom i Marion Kotijar igraju u filmu "The Immigrant". Drama Džemsa Greja smeštena je na ostrvo Elis mogla bi da bude neočekivani konkurent u trci za Oskara. Film je već prikazivan u srpskim bioskopima pod nazivom "Mračne ulice Menhetna", ali je američka distribucija odložena za 2014. godinu.

U martu stiže "Grace of Monako" sa Nikol Kidman u ulozi Grejs Keli, a "Foxcatcher" Beneta Milera pokazaće mračniju stranu Stiva Milera.

Marvelova nastavlja serijal i u 2014. sa filmom "Capetain America: The Winter Soldier" koji stiže u aprilu, "Čudesni Spajdermen 2" stiže u maju, "X-Men: Days of Future Past" dolaze krajem petog meseca a "Guardians of the Galaxy" predstaviće publici novu ekipu sperheroja na čelui sa Krisom Pratom i Bredlijem Kuperom i trebalo bi da nas dočeka u avgustu.

Iako 2013. nije mogla da se pohvali brojnim velikim mjuziklima, ove godine gledaćemo ih nekoliko. Klint Istvud, na iznenađenje mnogih, režiraće filmsku adaptaciju hita "Jersey Boys".

Vil Smit i Džej Zi produciraju modernizovanu "Eni", a Kvuvenženej Volis iz "Zveri južnjačkih divljina" igraće čuveno siroče. Grimova  priča o Crvenkapi biće predstavljena kroz mjuzikl Roba Maršala "Into the Woods" gde će Meril Strip igrati vešticu a Džoni Dep zlog vuka.

Pol Tomas Anderson (Biće krvi, Master) predstaviće adaptaciju romana Tomasa Pinčona, "Inherent Vice",  sa Finiksom u glavnoj ulozi i tako nastaviti seriju njegovih "kalifornijskih" filmova.

Verzija bestselera Džilijan Flin "Iščezla", režisera Dejvida Finčera sa Benom Aflekom i Rozamund Pajk u glavnim ulogama iščekuje se sa nestrpljenjem. Tokom 2014. gledaćemo još i Vudija Alena "Magic in the Moonglihgt" i Vesa Andersona - "The Grand Budapest Hotel".

U martu stiže film Darena Aronofskog "Noje" sa Raselom Krouom, Dženifer Koneli i Emom Votson, a za njim sledi Ridli Skot koji u decembru predstavlja "Egzodus" sa Kristijanom Bejlom kao Mojsijem.

Dva filma o Herkulesu predstavljaju grčku mitologiju. Poluboga Herkulesa će u Bret Ratnerovom "Herculesu" igrati Dvejn Džonson (jul) kao i Kilan Luc u "The Legend oh Hercules" koja upravo stiže u bioskope. Grčki ratnici stižu u bioskope početkom marta sa "300: Rise of an Empire".

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA