SLOVENIJA: 10.000 učesnika proslave partizanske bitke

Proslavi su prisustvovale mnoge istaknute osobe iz javnog i političkog života, među kojima i više ministara, kao i predsednik države Borut Pahor.

  • 9

Rekordnih 10.000 ljudi okupilo se danas u Sloveniji na "Maršu partizanskom Jelovicom", tradicionalnom okupljanju kojim se na početku godine u selu Dražgoše obeležava jubilej bitke slovenačkih partizana sa Nemcima.

I ovaj put Dražgoše su posetile mnoge istaknute osobe iz javnog i političkog života, među kojima i više ministara, kao i predsednik države Borut Pahor.

Glavni govornik na svečanosti, političar i ekonomista Viktor Žakelj, rekao je da u svetu u kojem živi jedan odsto bogatih i 99 posto siromašnih, postoji "eksplozivni materijal" koji svakog trenutka može da eksplodira.

- Svet je danas zatočenik neoliberalizma, a bankari i "trojke" porobljavaju narode - rekao je Žakelj, pohvalivši predsednicu slovenačke vlade Alenku Bratušek što je izbegla opasnost da država traži stranu finansijsku pomoć.

Time je, kako je naveo, sačuvala suverenitet države, i omogućila da Slovenci sopstvenom pameću" idu napred i "opstanu svoji na svome".

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ENZO

    12. januar 2014 | 22:58

    Niko ne zali za onom raspalom drzavom kao ovi Slovenci. Oni su u njoj bili gazde,zarili i palili,a sada ih nema ni u Bozicnoj plecki.

  • Prof.Biologije

    12. januar 2014 | 21:50

    Bravo, braćo Slovenci

  • srbin do koske i dalje od toga

    12. januar 2014 | 22:45

    kad bi znali koliko nas mrze, nas sto smo se odselili u sloveniju...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA