Kličko pozvao pristalice na generalni štrajk!

- Živećemo u novoj Ukrajini već ove godine - poručio je jutros lider ukrajinske opozicije

  • 9

Lider ukrajinske opozicije Vitalij Kličko pozvao je jutros pristalice na generalni štrajk, dok su demonstranti, koji su juče zauzeli zgrade državne administracije u Lavovu i Rovnu, podigli barikade oko ovih objekata, javljaju ukrajinski mediji.

Obraćajući se pristalicama opozicije, okupljenim na Trgu nezavisnosti u Kijevu, lider stranke UDAR (Ukrajinska demokratska stranka za reforme) Kličko je pozvao ljude na generalni štrajk.

- Vlasti se moraju suočiti sa generalnim štrajkom! Ako budemo ujedinjeni neće moći da nas poraze. Živećemo u novoj Ukrajini već ove godine - poručio je Kličko, a njegov govor je bio praćen povicima "u napad" i "samo napred".

Opozicioni lideri su demonstrante obavestili o ishodu pregovora sa predsednikom Ukrajine Viktorom Janukovičem.

Učesnici demonstracija u Ukrajini, koji su juče zauzeli zgrade državne administracije u Lavovu i Rovnu, podigli su barikade oko tih objekata, prenosi Itar-Tass.

Oni se nadaju da će se tako zaštititi od eventualnih napada policije. Demonstranti su ispred zgrada lokalne administracije u Ivano-Frankovsku i Žitomiru zatražili da se ne šalje policija u Kijev i da se odmah sazovu sastanci regionalnih skupština sa ciljem usvajanja rezolucija o situaciji u zemlji.

U Kijevu su opozicioni demonstranti podigli novu barikadu u ulici Institutskaja u centru grada, blizu Trga nezavisnosti - Majdana.

Lider stranke Batkivščina u parlamentu Arsenij Jecenjuk i lider Slobodarske stranke Oleg Tjagnibok učestvovali su u izgradnji barikade. Očevici kažu da su demonstranti podigli zid visine četiri metra u roku od tri sata.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ni

    24. januar 2014 | 08:49

    Po istom receptu kao kod nas 90'tih, narod slep, "VELIKI LIDERI" skromnih vrlina, projektovani i nauceni na zapadu kako da izazovu nemire, bes i ogorcenje kod gradjana.. Zalosno mi je sada kada gledam, a znam sta ih ceka cerupanje drzave i gubjenje nacionalnog idinteta, sve ono sto se nama desilo od 2000god. surovi kapitalizam gde su samo politicari i njihovi bliski bogati, pardon enormalno bogati a setite se i ovih nasih 90' tih a pogledajte sada svi u fullu, pogadstva u milionima eura, zaradili ljudi doneli demokratiju... sada bih vise voleo da je ostao onaj nesrecni Sloba, oni njegovi jeli prasice ovi kavijare, yahte, sampanjce i naravno starlete !!

  • Milos Obilic

    24. januar 2014 | 08:46

    Klicko klosar

  • DRAKCE

    24. januar 2014 | 09:39

    NI Svaka cast za komentar.sve je to banda sad ce kampanja i kod nas pa kad krenu obecanja tipa nece banke u Srbiji vise moci tako,zakon o radu je los...a sta je sa onim vrecama sa glasovima.SNS je prevara veka

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA