Evo zašto je gas u Srbiji manje kvalitetan

Od 1. do 19 decembra odnos ruskog i srpskog gasa je bio 7:1, odnosno sedam jedinica ruskog je mešano s jednom srpskog, a nakon ovog perioda učešće ruskog kvalitetnijeg gasa je smanjeno na 4:1, što je dovelo do isporuke gasa znatno lošijeg kvaliteta

  • 12

"Srbijagas" je u periodu od 19. do 30. decembra smanjio učešće ruskog gasa u isporuci distributerima gotovo dva puta i na taj način značajno umanjio kvalitet ovog energenta koji je stizao do domaćinstava.

Zbog ovakvog kvaliteta isporučenog gasa i računi su nekoliko puta uvećani, a odluku je svesno donelo rukovodstvo preduzeća jer se smatralo da zbog povoljnih vremenskih prilika ova manipulacija neće biti uočena, objavile su "Naše novine".

Internu odluku, po kojoj je povećano učešće srpskog gasa, koji u proseku ima za 10 odsto manju toplotnu vrednost od ruskog, odobrio je i direktor Dušan Bajatović.

- Od 1. do 19 decembra odnos ruskog i srpskog gasa je bio 7:1, odnosno sedam jedinica ruskog je mešano sa jednom srpskog, a nakon ovog perioda učešće ruskog kvalitetnijeg gasa je smanjeno na 4:1, što je dovelo do isporuke gasa znatno lošijeg kvaliteta. Naime, praksa je da u toku grejne sezone raste učešće uvoznog gasa, međutim sada je urađeno suprotno - navodi  izvor.

(Telegraf.rs)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA