U školi strave nađena tela 55 dečaka (FOTO) (VIDEO)

Mnoge porodice žrtava veruju da su deca smrtno nastradala u školi i da su tajno sahranjena, naročito od kako je grupa bivših učenika optužila školu za fizičko i seksualno zlostavljanje

  • 9

Osim 31 dečaka čija je smrt zavedena u registrima, a tela pokopana na školskom groblju obeleženom belim krstovima, nova iskopavanja na zemljištu Škole za dečake "Artur G. Dozijer" na Floridi, koja je otvorena 1900., a zatvorena 2011., pokazala su da je očigledno bilo još preminulih dečaka čija su tela tajno sahranjivana.

Ispod puta i u šumarku kraj škole ekshumirani su posmrtni ostaci još 14 dečaka, tako da je ukupan broj tela u obeleženim i neobeleženim grobovima sada 55, piše Dejli mejl.

Sva tela su sahranjena u sanducima napravljenim u školi ili kupljenim od stolara. U nekim kovčezima nađena su i dugmad, kameni klikeri u dečačkim džepovima, kao i veliki broj klinova i druge opreme za sanduke - i pločicu "počivaj u miru".

Forenzički antropolozi ispitaće sve neidentifikovane posmrtne ostatke kako bi utvrdili uzrok smrti, dok će njihova DNK biti poslata na analizu u Centar za ljudsku identifikaciju Univezriteta Severnog Teksasa.

Treba uporediti ostatke tela sa DNK desetak porodica koje su se već javile u želji da okončaju potragu za svojim najbližima, za koje znaju da su pohađali ovu školu, ali čija konačna sudbina je ostala nepoznata.

Neke od roditelja i rođaka učenika ove škole, koja je jedno vreme bila specijalizovana za dečake "problematičnog ponašanja", školske vlasti su obavestile da su dečaci pobegli, i nekima od njih se otada gubi svaki trag.

Mnoge od takvih porodica veruju da su deca zapravo smrtno nastradala u školi i da su tajno sahranjena, naročito od kako je grupa bivših učenika nazvani "Dečaci iz bele kuće", po beloj zgradi u kompleksu u kojoj su vršena surova telesna kažnjavanja i teška premlaćivanja - optužili školu za fizičko i seksualno zlostavljanje.

Pravosudne vlasti na Floridi su svojevremeno zaključile da više nema načina da se ove optužbe dokažu ili opovrgnu, ali sadašnja istraga i iskopavanja bi mogli pomoći da se misterija konačno razreši.

Istražitelji koji rade na ovom slučaju veruju da će u daljim iskopavanjima biti pronađeno još tela, možda i svih 100. Škola je, naime, crne i bele učenike držala rasno odvojeno, a sva do sad pronađena tela nalaze se na "crnoj" strani školskog kompleksa.

Tu bi ih moglo biti još, a sve ukazuje da i na "beloj" strani postoji slično tajno groblje, koje tek treba da bude nađeno.

Posmrtni ostaci čija DNK ne bude odgovarla porodicama koje traže svoje najbliže, biće ponovo sahranjeni na školskom zemljištu u obleženim grobovima, a njihova DNK će biti sačuvana, ako se pojave nove porodice koje bi ih mogle tražiti.

(Telegraf.rs / Izvor: Daily mail)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • MiroSemberac

    29. januar 2014 | 22:07

    ZLIKOVCI I RASISTI BILI I OSTALI..Od ubijanja nevinih Indijanaca, drzanja i mucenja Crnaca robova, Bombardovanja Srbije pa do danasnjih dana npr. OVA SKOLA ......ZLIKOVCI

  • Trtomud....

    29. januar 2014 | 20:57

    Katolici......sta drugo ocekivati??

  • Knjaz milos

    29. januar 2014 | 22:47

    Odgovaraće pred BOGOM...!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA