PONOS SRBIJE ZA TELEGRAF: Svi smo heroji, rizikovaćemo živote, ali ljude ne ostavljamo! (FOTO)

General Predrag Bandić, jedan od junaka vanredne situacije: Ja sam se samo sticajem okolnosti našao u žiži javnosti. Na granici mogućnosti smo, jer se radi u potpuno neverovatnim uslovima. Helikopteri rade na ivici, ali ne odustajemo!

  • 44

Slika koja je juče obišla svet, a na kojoj se vidi pripadnik Vojske Srbije kako spašava promrzlo dete na zatrpanom putu Beograd - Zrenjanin privukla je veliku pažnju i komentara čitalaca Telegrafa.rs.

 

Za Telegraf.rs ovaj skromni čovek kaže da ne vidi sebe kao heroja, i ističe da su heroji svi oni koji učestvuju u ovoj operaciji i da niko od njih neće žaliti svoj život da pomogne ljudima u nevolji.

 

Na slici  koja je objavljena na sajtu Ministarstva odbrane, nalazi se komandant 204. brigade, general Predrag Bandić, koji je  poznatiji kao rukovodilac aeromitinga koji se svake godine održava na vojnom aerodromu u Batajnici.

 

U čin brigadnog generala je promovisan na Dan državnosti Republike Srbije 2012. godine ukazom tadašnjeg predsednika Srbije Borisa Tadića.

 

 

Bandić je učestvovao prilikom spašavanja najugroženejih putnika i stanovnika helikopterom koji je u toku prethodnog dana izvlačio one kojima je pomoć bila najneophodnija.

 

- I danas sam sa svojom ekipom na terenu. Trenutno imamo dva zadatka, treba da izvučemo zavejane građane u Kovačici i Feketiću. Na granici mogućnosti smo, jer se radi u potpuno neverovatnim uslovima. Helikopter zbog ogromnog vetra takođe radi "na granici" ali smo uspeli da velikim angažovanjem pomognemo svima kojima je to bilo potrebno. Ne vidim ja sebe kao heroja, jer ovde na terenu radimo svi kao tim. Tu su i pripadnici redovne policije, Žandarmerije, Sektora za vanredne situacije i svi smo mi heroji, a ja sam se samo sticajem okolnosti našao u žižu javnosti - kaže Bandić.

 

On napominje da je neizvesno kada će operacija spašavanja biti okončana, jer se nevreme ne smiruje, i non stop se javljaju novi problemi.

 

 

- Nisam samo ja doprineo. Svi smo heroji, svi koji rizikuju život. I dalje ćemo pomagati ljudima u nevolji. Mi ćemo biti na terenu dok god bude trebalo, a u ovom trenutku je neizvesno kada će nevreme prestati. Stvarno se radi maksimalno i svi ljudi koji su ovde daju sve od sebe. Ja sam u svojoj karijeri ovakvu situaciju imao samo jednom u Crnoj Gori, kada je tamo proglašeno vanredno stanje, a u Srbiji ovo nisam doživeo, niti je ova zemlja imala ovakvu situaciju. Međutim, sve nadležne službe su tu, rade udarnički i niko kome zatreba naša pomoć neće ostati bez nje. Ugroženi mogu da računaju na nas - poručuje Bandić.

 

(Telegraf.rs)

 

 

 

 

 

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ss

    1. februar 2014 | 12:44

    Svaka cast Junace!

  • ly

    1. februar 2014 | 12:49

    General je dobar kao dobar dan...:-) može jedno spašavanje?;-)

  • Jagodinac

    1. februar 2014 | 12:57

    E narode zemaljske kugle, poglrdaj sada kako se srbi pomazu u nevolji. Hvala ti boze sto srbi pocinju da se ujedinjuju. Bravo braco srbi i sestre srpkinje. ZIVELA SRBIJA I SRPSKI ROD.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA