SKUPA REVOLUCIJA: Sukobi koštaju Ukrajinu 2,7 miliona dolara (FOTO)

- Šteta je velika. Izveštavali su me o 24 miliona grivni (2,7 miliona dolara), sada ne znam jer se svakog dana tamo nešto dešava - rekao je zamenik predsednika administracije Kijeva Anatolij Golupčenko procenjujući dosadašnju štetu u Kijevu

  • 3

Šteta od sukoba policije i demonstranata po imovinu glavnog grada Ukrajine Kijeva, prema preliminarnim procenama, iznosi 2,7 miliona dolara, javila je danas ukrajinska agencija UNN, pozivajući se na prvog zamenika predsednika administracije Kijeva Anatolija Golupčenka.

- Šteta je velika. Izveštavali su me o 24 miliona grivni (2,7 miliona dolara), sada ne znam jer se svakog dana tamo nešto dešava - rekao je Golupčenko, govoreći o višednevnom sukobljavanju demonstranata s polilcijom u centralnoj kijevskoj ulici Gruševskog.

Istovremeno, agencija Ukrinform prenela je saopštenje Ministarstva unutrašnjih poslova da je među "braniocima Majdana" - centralnog kijevskog Trga nezavisnosti, nekoliko organizovanih kriminalnih grupa, čiji članovi "faktički postaju nelegalna oružana formacija".

Mitinzi pristalica evropskih integracija počeli su novembra prošle godine. U januaru su protesti prerasli u nerede, zauzeto je nekoliko administrativnih zgrada u Kijevu i više od deset zgrada lokalnih vlasti.

Predsednik Ukrajine Viktor Janukovič je 28. januara prihvatio ostavku vlade premijera Mikole Azarova

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Beli mag

    7. februar 2014 | 17:32

    Javlja mi se......da to sve finansiraju ameri i zapad....... a tek koliko ce obnova da kosta....

  • Mrz0vici pv

    7. februar 2014 | 18:54

    Neka zahvale Zapadu

  • alek

    8. februar 2014 | 02:55

    Nije to nista kod nas za jedan dan naprave po par miliona evra kad je bila gay parada

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA