POLJSKA: Pedofil i ubica pušten iz zatvora

Zločinac je prvobitno osuđen na smrtnu kaznu zbog silovanja i ubistva četvorice dečaka 1988. godine. Poljski mediji pozvali su roditelje da paze na decu, lideri opozicije optužuju državu da nije preduzela sve da se osigura bezbednost

  • 0

Zloglasni poljski pedofil i ubica oslobođen je iz zatvora, posle odsluženih 25 godina robije, što je izazvalo burne reakcije javnosti.

Pedofil, identifikovan samo kao Marijuš T, pušten je kasno sinoć iz zatvora po odsluženju kazne i u pratnji policije odveden je na nepoznatu lokaciju. On je prvobitno osuđen na smrtnu kaznu zbog silovanja i ubistva četvorice dečaka 1988. godine. Kasnije, kazna mu je smanjena na 25 godina na osnovu zakona o amnestiji.

Poljski mediji pozvali su roditelje da paze na decu, lideri opozicije optužuju državu da nije preduzela sve da se osigura bezbednost, dok pravosadne vlasti tvrde da je situacija pod kontrolom, prenela je agencija AP.

Ročište, na kom je trebalo da se odluči da li Marijuš T. treba da se smesti u centar za lečenje, nije održano pre isteka njegove kazne, tako da je on pušten na slobodu. To se dogodilo jer se kasni sa primenom zakona koja se odnose na opasne kriminalce.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA