STIŽE POMOĆ: Rusija odmrzava milijardu i po evra za Ukrajinu

Rusija je u decembru izdvojila, za krizom pogođenu Ukrajinu, ključni paket pomoći, ali je u januaru saopštila da obustavlja isplatu, dok se ne razjasne politička previranja u toj zemlji

  • 2

Rusija će ove nedelje odmrznuti milijardu i po evra iz paketa pomoći Ukrajini, zamrznutog kada su, prošlog meseca, eskalirali protesti u toj zemlji, saopštile su vlasti u Moskvi.

Upitan o narednoj tranši paketa od 11 milijardi evra, ministar finansija Anton Siluanov, odgovorio je za ruske agencije: "Ove nedelje, dve milijarde."

Rusija je u decembru izdvojila, za krizom pogođenu Ukrajinu, ključni paket pomoći, ali je u januaru saopštila da obustavlja isplatu, dok se ne razjasne politička previranja u toj zemlji.

- Hajde da sačekamo dok ne bude formirana nova ukrajinska vlada - rekao je ruski predsednik Vladimir Putin, dan pošto su premijer Ukrajine i cela njegova vlada podneli ostavku, u pokušaju da zaustave širenje protesta, podsetio je AFP.

Stotine hiljada Ukrajinaca protestovalo je od novembra, zbog odluke predsednika Viktora Janukoviča da ne potpiše sporazum s Evropskom unijom i okrene se jačanju veza s Rusijom.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA