Bosanska Bili Holidej u petak u Sava centru (VIDEO)

Pevačica iz Sarajeva, koju je londonski list "Gardijan" nazvao "bosanska Billi Holidej", na svojim albumima ponudila je svoje viđenje pesama iz Bosne i Hercegovine, Srbije i Makedonije

  • 1

Amira Medunjanin, pevačica sevdalinki i narodnih pesama sa prostora bivše Jugoslavije, održaće koncert u petak 21. februara sa početkom u 20.30 sati u Sava centru.

Uz pratnju džez pijaniste Bojana Zulfikarpašića, kontrabasiste Nenada Vasilića, perkusioniste Amara Češljara i gitariste Boška Jovića, Amira će u Sava centru izvesti repertoar u sa poslednjeg CD-a "Amulette" (2013). Međutim, pošto priprema i novi album, Amira najavljuje da će koncert u Beogradu "biti pretpremijera te nove priče".

- Nisam ni sama sigurna u kom pravcu će koncert ići. Kad se sa Bojanom radi, uvek se desi neka super nova priča. Nijedan koncert nije isti, to je lepota sviranja sa tom ekipom. Nikad ne znamo gde će nas zajedno muzika odvesti. Iskreno se nadam da ćemo se malo šaliti, puno smejati, puno pevati, malo plakati, pa onda opet sve ispočetka. Dakle, očekujem da svi zajedno odmorimo dušu - kaže Amira.

Pevačica iz Sarajeva, koju je londonski list "Gardijan" nazvao "bosanska Billi Holidej", na svojim albumima ponudila je svoje viđenje pesama iz Bosne i Hercegovine, Srbije i Makedonije kao što su:"Mito bekrijo", "Kafu mi draga ispeci", "Zajdi, zajdi", "Što te nema"...

Ulaznice za koncert mogu se za 900, 1.200, 1.500 i 1.800 dinara naći na blagajni Sava centra, u prodavnici "Jugoton" (Nušićeva 27), kao i preko mreža Eventim i Ticketline. Amira Medunjanin dobitnica je prestižne nagrade za Najbolji ženski vokal 2012. godine (La plue belle voix feminine 2012) koju dodeljuje Fondacija "Orange".

Rođena je u Sarajevu, 23. aprila 1972. godine, a svoj stil izvođenja uspela je da izgradi i dovede do savršenstva. Njeni albumi dobili su sjajne kritike u Velikoj Britaniji, kao i širom Evrope, a pojavila se i među kandidatima izbora za "album godine".

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA