I TO JE MOGUĆE U SRBIJI: Policija ga ubila od batina iz čista mira! (FOTO)

- Jedan od njih me je udario sa leđa, a onda su došla još dvojica. Mučki su me tukli, tačno na mestima na kojima povrede neće biti vidljive - kaže kik-bokser Ivan Filiposki, koga su pretukla trojica policajaca u beogradskom naselju Karaburma. Pretpostavlja da je uzrok za batine raniji sukob s interventnom policijom

  • 73

Trojica policajaca pretukla su u ponedeljak, 17. februara predveče, kik-boksera Ivana Filiposkog. Kako tvrdi, ceo incident se dogodio na uglu Višnjičke i Vojvode Micka na Karaburmi. Filiposki planira protiv policajaca da podnese tužbu.

Sve se dogodilo kada je krenuo kolima do keja na trčanje. Čim je iz Ulice vojvode Micka ušao u Višnjičku, primetio je u retrovizoru policiju s uključenim rotacionim svetlima. 

- Prošli su pored mene, otvorili prozor i viknuli mi da stanem. Tražili su mi dokumenta, a dok sam ih tražio po novčaniku, počeli su da viču da požurim. Dao sam im dokumenta, a onda su mi rekli da izađem iz auta. Dao sam im ključeve i rekao: "Ja ću da stanem dalje od vas, pošto sam malo nervozan jer imam nekih problema u kući". Krenuo sam, a jedan me udario s leđa. Onda su došla još dvojica i svi zajedno su me tukli sigurno pola sata. Udarali su me kolenima u rebra, šutirali su me u cevanice - priča Filiposki za Telegraf.

Kako dodaje, molio ih je da ga ne tuku, rekao da je pod terapijom koju mu je prepisao psihijatar, jer ima problema u kući, ali to nije vredelo.

- Psovali su mi majku, udarali me u glavu. Kad sam im rekao da ću ih tužiti zbog toga što su me pretukli bez razloga, jedan od njih me je pitao: "Koga ćeš da tužiš? U kom stanu živiš"? Rekao sam im koji mi je broj stana, na šta mi je jedan od njih poručio: "Doći ću ti u stan i ubiću te". U jednom trenutku je počela da mi curi krv iz uva. Rekao sam im da prestanu, da sam to uvo operisao, nisu stali s batinama  - dodaje Filiposki.

Nakon što su ga pretukli, počeli su da mu govore da smrdi na alkohol. Iako im je govorio da ništa nije pio, da je sportista i da je pošao na trening, pozvali su saobraćajnu policiju.

- Alkometrom je ustanovljeno da sam imao nula promila alkohola u krvi. Otišli su na desetak minuta do svojih kola i kasnije su mi ponudili da potpišem službenu belešku u kojoj je pisalo da su me zaustavili jer sam prošao kroz crveno svetlo i da je utvrđeno da sam imao 0,38 promila alkohola u krvi. Pobunio sam se, rekao da to nije istina, da neću da potpišem. Zapretili su mi  - kaže kik-bokser.

Nakon celokupnog incidenta rekao im je da će otići u Urgentni centar. Na to su mu policajci odgovorili da nije u stanju da vozi zbog alkohola u krvi i da će to morati da uradi na sopstvenu odgovornost.

- Kada sam stigao u Urgentni, dvojica od trojice policajaca koji su me tukli već su bili tamo. Verovatno su hteli daa me uplaše, šta li? Lekari su me odmah primili, njima sam prvo rekao ko me je pretukao. Zadržali su me do 7 sati ujutru. Konstatovane su mi povrede bubrega, slezine, vilice, uva, pukla mi je bubna opna, imam povrede vilice. Nisam lepo video na levom oku. Davao sam nekoliko puta krv i mokraću, lekari nisu našli ništa, pa ni alkohol koji su policajci tvrdili da sam imao. Mučki su me tukli, tačno na mestima gde povrede neće biti vidljive - objašnjava on.

Dan nakon incidenta obišao je mesto gde se sve dogodilo tražeći da li je možda pokriveno nekom kamerom ili video-nadzorom. Nije imao sreće. Međutim, kaže, našao je svedoke koji su se u to vreme našli u blizini i koji su pristali da svedoče u njegovu korist.

Filiposki pretpostavlja da se incident dogodio zbog prethodnog sukoba koji je imao s interventnom policijom.

- To se dogodilo pre tri godine. Bio sam na Karaburmi, čekao sam ženu da idemo na neku proslavu. Prošli su džipom pored mene i umalo me zgazili. Kad sam viknuo: "Kako vozite to, zamalo da me zgazite"?, rekli su mi: "Šta se mangupiraš"? Izašao je jedan od njih, krenuo da me udari, sagao sam se, a onda udario ja njega. Onda su me sva četvorica, koliko ih je bilo, tukli. Kasnije su me priveli u stanicu, gde sam bio optužen za napad na službeno lice. Nikad nisam poricao da se to desilo. Dobio sam uslovnu slobodu. Koliko se sećam, jedan od policajaca koji me je te večeri tukao, učestvovao je i u ovom incidentu - objašnjava Filiposki.

On pretpostavlja da su ga policajci tukli kako bi od njega izmamili bilo kakvu reakciju. Da je počeo da se brani i da je udario bilo koga od njih, bio bi ponovo optužen za napad na službeno lice i pretila bi mu zatvorska kazna.

Kako dodajee, neće moći da učestvuje na meču za koji se pripremao u okviru Prvenstva Beograda u kik-boksu zbog zadobijenih povreda.

- Žao mi je što nijedna kamera nije ništa snimila. Sad ću svakog dana kad izađem napolje da se okrećem za sobom da gledam da li su mi iza leđa ili da strepim da će mi upasti u stan i maltretirati ženu. Znaju gde živim. Interesantno je da im nisam video pločice s imenima, pretpostavljam da su ih skinuli pre nego što su izašli iz automobila, kako im ne bih zapamtio imena. Bio sam u policijskoj stanici, a tek nakon insistiranja su mi dali njihova imena. Nadam se da me nisu slagali. Načelnik navodno ništa nije znao, ali mi je i predložio da ih ne tužim - zaključuje Filiposki.

Telegraf je poslao mejl s pitanjima na adresu informativne službe MUP-a Srbije, ali do objavljivanja ovog teksta odgovori na postavljenja pitanja nisu stigli.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bojan

    19. februar 2014 | 17:40

    Verujem coveku.Policija se svojim ponasanjem i neradom postaje sve vise najomrazenija.

  • Pravda

    19. februar 2014 | 17:47

    Tuži majmune i oderi ih od batina al bez svedoka...... Šta oni misle ko su? Obični prašinari džukele!

  • Bataja City

    19. februar 2014 | 17:43

    Onda se neki pitaju zasto 80% mladih ne voli policiju i i brigadu,ko je osetio na svojoj kozi zna o cemu ovaj decko prica,i ko ce sada odgovarati za njegove povrede,propustanje turnira,decko pod lekovima ,depresijom jos...eee srbijo

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA