UKRAJINA: Postignut dogovor vlasti, opozicije, EU i Rusije!

Ukrajinsko predsedništvo saopštilo da je posle cele noći pregovora sa predstavnicima opozicije, EU i Rusije postignut sporazum

  • 1

Ukrajinsko predsedništvo saopštilo da je posle cele noći pregovora sa predstavnicima opozicije, EU i Rusije postignut sporazum, koji će danas biti potpisan.

U saopštenju se ne navode detalji sporazuma, a potpisivanje se očekuje do podneva. Opozicija se još nije oglasila.

Saopštenje predsedništva stiglo je oko sat nakon što su strane agencije objavile da su pregovori predsednika Ukrajine Viktora Janukoviča, predstavnika opozicije i trojice ministara EU prekinuti bez dogovora posle "cele noći teških razgovora".

Tada je javljeno i da je najverovatnije u pitanju samo kratka pauza.

Pregovori su trajali više od osam sati, počeli su pre ponoći, a završeni su u 7.20h po lokalnom vremenu.

- Predsednik je spreman da načini određene ustupke, kako bi se uspostavio mir - rekla je Janukovičeva savetnica Hana Herman tokom noći.

Evropski zvaničnici su juče objavili da je Janukovič pristao da ove godine organizuje prevremene predsedničke i parlamentarne izbore, da dođe do ustavnih izmena, kao i da se u roku od desetak dana oformi vlada nacionalnog jedinstva.

Međutim, pojedini analitičari kažu da njegov pristanak ne znači definitivan kraj nasilja, jer bi izbori mogli biti dovoljni opozicionim liderima, ali ne i ljudima koji su na ulicama.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • dragan

    21. februar 2014 | 11:26

    E fukaro predsednicka. Za koji sipak države imaju ustave? Moj pokojni deda sedi na pragu trosne kucice u istocnoj Bosni 1989. Ja mu čitam vecernje novosti. Ujedinila se Nemacka! On kaže : Nije dobro sine! Biće rata! Imao je 4 razreda škole. Pamtim to kao juče .

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA