Janukovič pristao na izbore!

Ukrajinski predsednik Viktor Janukovič je pristao da se ove godine održe prevremeni predsednički i parlamentarni izbori kao i da se u narednih 10 dana obrazuje vlada nacionalnog jedinstva

  • 4

Premijer Poljske Donald Tusk kaže da je ukrajinski predsednik Viktor Janukovič pristao da se ove godine održe prevremeni predsednički i parlamentarni izbori.

Janukovič je u razgovoru s ministrima spoljnih poslova Poljske, Nemačke i Francuske pristao i da se u narednih 10 dana obrazuje vlada nacionalnog jedinstva, rekao je Tusk.

- Preneto mi je da je s Janukovičem dogovoreno da se i predsednički i parlamentarni izbori održe ove godine, a da se već u narednih 10 dana formira vlada nacionalnog jedinstva - rekao je Tusk novinarima.

U Kijevu danas, kao predstavnici EU, borave šefovi diplomatija Poljske, Nemačke i Francuske, Radoslav Šikorski, Frank Valter Štajunmajer i Loran Fabijus, i pregovaraju s Janukovičem i vodjama opozicije o smirivanju krize.

Prema podacima Ministarstva zdravlja Ukrajine, najmanje 67 osobe je poginulo, a više od 550 ljudi je povređeno u nasilju na ulicama Kijeva od utorka. Ministarstvo unutrašnjih poslova saopštilo je da je život izgubilo 13 policajaca.

Evropska unija odlučila je večeras da uvede sankcije koje uključuju zabranu izdavanja viza i zamrzavanje imovine onima koji su odgovorni za nasilje u Ukrajini.

(Telegraf.rs / Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • spanjo

    20. februar 2014 | 21:43

    Moze pristati na sve ali nikad nece biti dovoljno. To nije nikakva revolucija vec cisti terorizam. Tenkove na ulice i gazi sve po redu, za godinu se niko nece ni osvrnuti za tim nazovi zrtvama.

  • Drasko

    20. februar 2014 | 21:35

    Po starom scenariju zapada: zavade narod pa onda sankcije uvode poziciji...kao da su samo oni odgovorni... tako su se igrali i sa nama...to treba oterati u pm...

  • vladant1

    20. februar 2014 | 22:41

    setimo se tjenanmena halakanje zrtve kina je danas sila u usponu

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA