Rusi zauzeli vojni aerodrom na Krimu!

Ruski vojnici sa šlemovima i oklopnom zaštitom, kao i oklopnim vozilima, zauzeli su vojni aerodrom u Sevastopolju

  • 6

Ruski vojnici sa šlemovima i oklopnom zaštitom, kao i oklopnim vozilima, zauzeli su vojni aerodrom u Sevastopolju, a naoružana grupa, koja je zauzela aerodrom u regionalnom centru Krima, Simferopolju, patrolira aerodromom.

Rojters je, pozivajući se na Interfaks, preneo informaciju dobijenu od vojnih izvora u tom regionu da je ruska vojska otišla na vojni aerodrom Belbek da bi sprečila sletanje "boraca".

Naoružana grupa, koja je zauzela aerodrom u regionalnom centru Krima, Simferopolju, patrolira aerodromom, ali nisu zauzeli putnicki terminal i izgleda da dozvoljavaju da aerodrom normalno radi.

Očevidac sa lica mesta Rojtersu je ispričao da ljudi pod punom ratnom opremom, sa puškama i mitraljezima, slobodno ulaze i izlaze iz kontrolnog tornja.

- Ja sam član narodne paravojne formacije Krima. Mi smo prosti ljudi, dobrovoljci... Došli smo na aerodrom da čuvamo red i mir. Dočekaćemo avione sa osmehom, aerodrom normalno radi - rekao je Vladimir, dodajući da on i drugi volonteri ne znaju ko čini naoružanu grupu, mada podržavaju njihove akcije.

Ukrajinski ministar unutrašnjih poslova Arsen Avakov osudio je zauzimanje aerodroma na Krimu, rekavši da je to oružana okupacija.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ljiljanа.

    28. februar 2014 | 09:20

    Браво, тако се брани свој народ, а не као неко ко је препустио свој народ на милост и немилост новонасталој, непризнатој, држави.

  • Rey

    28. februar 2014 | 09:03

    A otimanje vlasti u Kijevu je normalna stvar alal vera pravdo ?

  • anti antifa

    28. februar 2014 | 09:27

    Рано је говорити, али ће се Нато морати повући са КиМ,РС и РСК,врло брзо.Граница утицаја ће бити на словеначкој и маџарској граници.Постављање фигура је почело.На нама је да доведемо националне снаге на власт у самој Србији

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA