UKRAJINA: Spremni smo za rat ako Rusija napadne!

Ukrajinski ambasador u UN Jurij Sergejev je zatražio od ruskog predsednika Vladimira Putina da se povuče u znak poštovanja prema predstojećem postu, koji počinje sutra

  • 13

Ukrajina je spremna da se sama brani od Rusije ali će od drugih država zatražiti pomoć ukoliko Moskva počne vojnu akciju, izjavio je ukrajinski ambasador u UN Jurij Sergejev.

- Pokazaćemo da imamo kapacitete da se sami odbranimo, kako je danas i odlučeno u parlamentu, i spremni smo da se branimo. Ukoliko se situacija zaoštri, s obzirom na to da ruske trupe povećavaju svoju prisutnost svakog sata, normalno da ćemo zatražiti vojnu i druge vrste podrške - rekao je Jurij Sergejev u izjavi za američku televizijsku mrežu CNN,a preneo je Rojters.

Sergejev je zatražio od ruskog predsednika Vladimira Putina da se povuče u znak poštovanja prema predstojećem postu, koji počinje sutra.

Ukoliko želi da iskaže svoju hrišćansku veru, umesto što se sprema da nas pobije, on bi trebalo da moli za nas - rekao je ambasador Ukrajine u UN.

U Ukrajini je proglašena opšta vojna mobilizacija. Posle odluke da ukrajinske oružane snage budu u punoj borbenoj pripravnosti ruski vojni konvoj upućen je iz Sevastopolja ka glavnom gradu Krima.

Savet Federacije Rusije odobrio je juče zahtev predsednika Vladimira Putina za slanje ruske vojske na Krim radi zaštite ruskih gradjana i Crnomorske flote.

(Telegraf.rs/ Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Seanco

    2. mart 2014 | 17:35

    Mislite da ste spremni

  • ДрАган

    2. mart 2014 | 18:08

    Наравно да сте спремни али за предају. На силу дошли, на силу ћете и отићи.

  • anti antifa

    2. mart 2014 | 17:39

    Ха,ха,ха најбоље је ово за пост!Врх!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA