UKRAJINA: Spremni smo za rat ako Rusija napadne!

Ukrajinski ambasador u UN Jurij Sergejev je zatražio od ruskog predsednika Vladimira Putina da se povuče u znak poštovanja prema predstojećem postu, koji počinje sutra

Ukrajina, Kijev, protest

Foto: AP/Tanjug

Ukrajina je spremna da se sama brani od Rusije ali će od drugih država zatražiti pomoć ukoliko Moskva počne vojnu akciju, izjavio je ukrajinski ambasador u UN Jurij Sergejev.

– Pokazaćemo da imamo kapacitete da se sami odbranimo, kako je danas i odlučeno u parlamentu, i spremni smo da se branimo. Ukoliko se situacija zaoštri, s obzirom na to da ruske trupe povećavaju svoju prisutnost svakog sata, normalno da ćemo zatražiti vojnu i druge vrste podrške – rekao je Jurij Sergejev u izjavi za američku televizijsku mrežu CNN,a preneo je Rojters.

Sergejev je zatražio od ruskog predsednika Vladimira Putina da se povuče u znak poštovanja prema predstojećem postu, koji počinje sutra.

Foto: AP/Tanjug/RIA Novosti

Foto: AP/Tanjug/RIA Novosti

Ukoliko želi da iskaže svoju hrišćansku veru, umesto što se sprema da nas pobije, on bi trebalo da moli za nas – rekao je ambasador Ukrajine u UN.

U Ukrajini je proglašena opšta vojna mobilizacija. Posle odluke da ukrajinske oružane snage budu u punoj borbenoj pripravnosti ruski vojni konvoj upućen je iz Sevastopolja ka glavnom gradu Krima.

Savet Federacije Rusije odobrio je juče zahtev predsednika Vladimira Putina za slanje ruske vojske na Krim radi zaštite ruskih gradjana i Crnomorske flote.

(Telegraf.rs/ Tanjug)

Tagovi: Napad, odbrana, Rusija, Ukrajina
Najnoviji komentari
 • m
  mustafa

  njemacka uz podrsku sada igrase pocetkom treceg svjetskog rata.

 • F
  FMP DO KOSKE

  Jel se salite?

 • D
  Dzaba

  Cvilite….tu pomoci nema.

 • R
  R6

  Doci ce i sledeca zima…..valjda ce ameri da vas greju njihovom demokratijom……

 • a
  ap0calypto

  ma jašta, za Ukrajinu spremni.

Pogledajte sve komentare

Vesti

Sport

foto dana

Jetset

video dana

Zanimljivosti

Život & Stil