Milovanović i Kalinić osuđeni zbog pokušaja bekstva iz zatvora!

Željko Milovanović i Sretko Kalinić osuđeni su na po godinu i po dana zatvora, jer su 7. februara oko 5.30 časova uspeli da izađu iz svojiih ćelija 75 i 77 iz pritvorske jedinice u Specijalnom sudu tako što su prethodno testerama isekli rešetke

  • 2

Željko Milovanović i Sretko Kalinić osuđeni su danas u Specijalnom sudu u Beogradu na po godinu i po dana zatvora zbog pokušaja bekstva iz pritvorske jedinice u zgradi tog suda u Beogradu 7. februara 2012. godine.

Sud je na godinu dana zatvora osudio pripadnika sudske straže Ninoslava Strahinića zbog zloupotrebe službenog položaja, a zatvorski čuvar Nenad Mitrović je oslobođen optužbi da nije vršio svoju dužnost u vreme bekstva.

Milovanović i Kalinić su, podsetimo, 7. februara oko 5.30 časova uspeli da izađu iz svojiih ćelija 75 i 77 tako što su prethodno testerama isekli rešetke.

Uspeli su da savladaju stražare, popnu se na prvi sprat i iskoče kroz prozor u dvorište, ali su ih tada uočili i savladali pripadnici Žandaramerije.

Kalinić i Milovanović su osuđeni na višedecenijske kazne zatvora za brojna teška krivična dela. Kalinić je kao pripadnik zemunskog klana osuđen na jedinstvenu kaznu od 40 godina zatvora zbog učešća u ubistvu premijera Zorana Đinđića kao i niz ubistava koja je izvršio kao pripadnik te grupe.

Milovanović je pravosnažno osuđen na 40 godina zatvora u Zagrebu zbog ubistva hrvatskog novinara i vlasnika lista "Nacional" Ive Pukanića.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • hercegov grad

    17. mart 2014 | 15:16

    Zamoslite svi krivi osim vodje smene,koji noje obisao radnike po radnim mestima?Koliko je to placemo da se oslobodi osoba kpja je inala i pre toga saradnju sa kriminalcima.Kazne su izbegli nacelnik i upravnik ustanove.Šosteno,po starom pravilu kola se lome na malima,ali ipak riba od glave smrdi!

  • alo

    17. mart 2014 | 17:53

    rezerviso sam celiju kod specijalnog suda ;)

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA