SELAKOVIĆ O HAPŠENJU ŠARIĆA: Veliki dan za Srbiju, region i svet!

Povodom hapšenja narko bosa u Vladi Srbije javnosti su se obratili ministar pravde Nikola Selaković, specijalni tužilac za organizovani kriminal Miljko Radisavljević, direktor Bezbednosno-informativne agencije Aleksandar Đorđević i direktor policije Milorad Veljović

  • 8

Minstar pravde Nikola Selaković rekao je da je danas veliki dan za Srbiju, region i ceo svet, jer je priveden narko-bos Darko Šarić.

- Preduslov za ovo je 13. jul 2013. kada je po direktonom nalogu Aleksandra Vučića u okviru BIA formirana posebna radna grupa za lociranje i hapšenje Šarića. Pre toga takva specijalizovana radne grupa nije postojala. Grupa je primenjivala najsavremenije metode u radu. Deset službenika BIA direktno pod upravom direktora, a mreža pod radnom grupom imala je više od 100 osoba. Na lociranju Šarića, pored BIA imalo i MUP Crne Gore i Ministarstvo pravde CG. Ta grupa je primenjivala najsavremenije metode u radu -rekao je Selaković.

- Najbitnije je da je došlo do bezuslovnog vođenja sudskog postupka. Šarić je boravio na teritoriji nekoliko zemalja Latinske Amerike, bliže podatke ne mogu da vam dam u ovom trenutku. Na lociranju Darka Šarića pored BIA, veliku ulogu su imali Ministartvo unutrašnjih  poslova Crne Gore i Ministartvo pravde Crne Gore, kao i druge službe - dodao je ministar pravde.

- Naši operativci locirali su kretanje Šarića na teritoriji Latinske Amerike. Kad je begunac to shvatio ponuđena je njegova bezuslovna predaja organima Republike Srbije da bi se izbeglo moguće krvoproliće prilikom akcije hapšenja - dodao je Selaković.

Specijalni tužilac Miljko Radisavljević rekao je da je Šarić u Srbiji oprao 22 miliona evra.

- Protiv Šarića ukupno postoji 13 optužnica zbog pranja novca, udruživanja radi krivičnih dela i proizvodnje droga. U toku je saslušanje, Šarić se izjašnjava o razlozima za određivanje pritvora. Ročište će biti završeno vrlo brzo i sud će odlučiti o pritvoru. Uslediće nastavak krivičnog postupka - rekao je Radisavljević.

- Darko Šarić je lociran na teritoriji četiri zemlje Latinske Amerike na kojima se kretao - rekao je Radisavljević i istakao: "Činjenica je da smo intenzivno sarađivali i komunicirali s kolegama iz drugih zemalja i to je produkt zajedničkog rada i saradnje".

Javnosti će se povodom hapšenja tokom dana obratiti prvi potpredsednik Vlade Aleksandar Vučić.

Konferenciju za novinare u Vladi Srbije povodom hapšenja Darka Šarića drže ministar pravde Nikola Selaković, specijalni tužilac za organizovani kriminal Miljko Radisavljević, direktor Bezbednosno-informativne agencije Aleksandar Đorđević i direktor policije Milorad Veljović.

Šef narko mafije Darko Šarić uhapšen je u zajedničkoj akciji državnih organa Srbije i Crne Gore, a realizacijiom ove osetljive, pažljivo i dugo planirane akcije rukovodili su ministri pravde Srbije i Crne Gore Nikola Selaković i Duško Marković.

Policija je počela da se bavi šefom narko mafije još 2000. godine zbog pranja novca, a prvi put se u medijima pojavljuje u oktobru 2009. godine, kada su agencije prenele da je urugvajska policija zaplenila 2,8 tona kokaina na jahti “Maui”.

Šarić, koji je prvi put uhapšen kao maloletnik 1988. godine, mogao da se pojavi pred Specijalnim sudom 24. marta, za kada je zakazan nastavak suđenja pripadnicima njegove kriminalne grupe, koji se terete za šverc više od tri tone kokaina.

(D. Z. - M. B.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA