ODUZETI MU MILIONI: Šta je Šarić imao od imovine u Srbiji?

Na spisku zaplenjene imovine su između ostalog i restorani "Sečuan", "Lipa", "Dunavska oaza" u Novom Sadu, bife "Venac" i dve trećine sindikalnog odmarališta u Rovinju, zatim apartman na Zlatiboru i šest stanova u Beogradu, dve garaže i porodična stambena zgrada u Beogradu

  • 6

Darku Šariću, njegovim srodnicima i saradnicima je, tokom krivičnog postupka koji traje više od četiri godine, privremeno oduzeta imovina višemilionske vrednosti.

Među zaplenjenim nepokretnostima, po odluci suda, su brojni stanovi, kuće, parcele, preduzeća, hoteli, akcije...

Imovina je, osim narko bosu, koji je jutros priveden u Specijalni sud posle četiri i po godine, oduzeta i njegovoj supruzi Nataši, bratu Dušku, majci Ivanki, sestri Danijeli, bratancima Dariju i Matiji Šarić, kao i Lani Popović kao licu koje je sa njim povezano, navodi se u podacima Ministarstva pravde i državne uprave, dostavljenim Tanjugu.

Od pravnih lica sa kojima je povezan Šarić zaplenjen je Konzorcijum pravnih lica "Maestraltours” doo Budva i "Palić" A.D. Subotica.

Na spisku zaplenjene imovine je i šest stanova u Beogradu, površine 179,56, 181,24, 115,14, 97,91 i 76,08 metara kvadratnih zatim dve garaže od 25,65 i 31,75 metara kvadratnih i porodična stambena zgrada u Beogradu od 411 metara kvadratnih.

Privremeno je oduzeta i garaža u Kragujevcu, zatim objekti u Kragujevcu površine 1,77 ari, i 13 parcela u Sremskoj Kamenici ukupne površine oko 160 ari.

Privremeno je zaplenjeno i oko dva miliona dinara i 40.000 evra, kao i auto "audi A6", 59.123 akcija izdavaoca "Vojvodina" A.D. Novi Sad-hotel Vojvodina Novi Sad, 68.390 akcija izdavaoca UTP "Putnik" A.D - hotel "Putnik" Novi Sad.

Zaplenjeni su i restorani "Sečuan", "Lipa", "Dunavska oaza" u Novom Sadu, bife "Venac" i dve trećine sindikalnog odmarališta u Rovinju, zatim apartman na Zlatiboru površine 56,74 metara kvadratnih.

Na Paliću su Šariću zapenjeni hoteli "Partija" i "Prezident", zatim "Bečki restoran", i restoran Čantavir".

Direkcija sada vodi brigu i o 25.879.700 akcija preduzeću Mitrosrem iz Sremske Mitrovice i firmi Municipijum S D.O.O., a zaplenjeno mu je i 100 odsto udela privrednog društva LLP Intermark entertainment group D.O.O.

Pokretne stvari i inventar iz zaplenjenih stanova, kao što su luksuzni nameštaj, audio i video oprema, teretane i slike i druge umetnine prodate su ranije na aukciji kako im tokom vremena ne bi opadala vrednost.

Pored pobrojanih nepokretnosti, Šariću i njegovoj porodici zaplenjena je imovina i u Crnoj Gori gde se zbog pranja novca krivični postupak vodi protiv njegovog brata Duška.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vizla

    18. mart 2014 | 12:49

    I....kome ode ta imovina?

  • miki

    18. mart 2014 | 19:08

    dosta toga je imao i mozda jos toga ima ali u drugim zemljama.sta se cudite koliko je imao,ovi nasi politicari imaju isto kao on mozda neki i vise od njega.kako su oni sve to zaradili i da li je to legalno sve zaradjeno.da se krene kao kod sanadera vidjeli bi sta bi se sve pokazalo kolika je to imovina za oduzimanje.

  • balkan boy

    18. mart 2014 | 14:11

    @vizla tebi sigurno, tako pametnom.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA