Predao se vozač koji je zgazio i ubio ovog mladog biciklistu (FOTO)

U Nišu je tokom prošle nedelje vozač D.S. oborio biciklistu Đorđa Marinkovića (22), bacio ga 20 metara dalje i potom pobegao. Mladić je posle par dana preminuo u bolnici i tada se nesavesni građanin prijavio policiji

  • 11

D.S. (64) iz niškog sela Gornje Međurovo, koji je prošle nedelje vozilom udario biciklistu Đorđa Marinkovića (22) iz Belotinca, predao se policiji nakon saznanja da je njegova žrtva preminula od zadobijenih povreda.

Tragedija se dogodila na lokalnom putu u blizini sela Malošište, kada je D.S. svojim „ford fiestom“ oborio biciklistu, a zatim pobegao. Mladić je u četvrtak preminuo u niškoj bolnici, a dan kasnije nesavesni vozač se pojavio u policiji i priznao da ga je on usmrtio.

Očevidac nesreće, Milan Zdravković, kaže da je D.S. sigurno vozio preko stotke.

- Ja i Đorđe vozili smo bicikle uz desnu stranu kolovoza, a taj auto nas je udario otpozadi. Đorđa je odbacio sigurno dvadeset metara dalje, a i ja sam pao na put. Produžio je dalje kao da se ništa nije desilo – opisuje tragediju Zdravković.

Kako kaže, bilo mu je odmah jasno da je Đorđe teško povređen.

- Ležao je bez svesti, dozivao sam ga po imenu ali je on samo krkljao. Zaustavio sam prvi auto koji je naišao, vozač mi je pomagao oko Đorđa, a njegova žena je pozvala Hitnu pomoć – priča drug preminulog.

Hranislav Marinković, otac stradalog mladića ogorčen je što mu je sin stradao na tako surov način.

- Kad god bih pitao lekare da li ima nade za mog sina oni bi sagli glavu. Molim sam Boga da greše, nadao sam se da će Đorđe preživeti. Bio je sportista, jak momak, savršenog zdravlja, ali sve je bilo uzalud. Žena je u četvrtak telefonirala u bolnicu, odmah sam shvatio da se desilo najgore. Zagrlila me je i kazala "Đorđe je upravo sad ispustio dušu" – priča očajni otac plačući, ističući da ne može da shvati da se vozač automobila koji mu je ubio sina nije ni osvrnuo.

- I bubu kad zgaziš, pa ti nije svejedno. A, on mi ubi sina pa ništa – vajkao se Marinković.

Protiv D.S. je podneta krivična prijava zbog teškog dela protiv bezbednosti javnog saobraćaja i nepružanja pomoći licu povređenom u saobraćajnoj nesreći.

(D.K.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Anonimus

    22. mart 2014 | 22:04

    Ja bi prvo ispitao celu situaciju, da li se neko zapitao da li je uopste taj starac vozio mozda se on samo prijavio da bi prikrio nekog svog????

  • M.

    22. mart 2014 | 21:38

    Ne verujem da postoje ljudi koji mogu tako nesto da ucine.Poznavala sam ovog decka , bio je skroman, dobar, vredan ,ponos svoje porodice . A sada samo tuga i bol. Treba odrediti smrtnu kaznu tom coveku koji je sve to naneo njegovoj porodici

  • gde je pravda

    22. mart 2014 | 21:47

    Tim matorcima stvarno ne treba dati da voze,ugasise mlad zivot a njihovo dupe jos zivi

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA