Beogradu nedostaje 2.000 policajaca

Po svim linijama rada, Beogradu nedostaje još 2.000 policajaca, a sada ih ima ukupno 5.700

  • 8

Beogradu, pored sadašnjih 5.700 policajaca, nedostaje još oko 2.000, po svim linijama rada, izjavio je načelnik Policijske uprave glavnog grada Veselin Milić.

Ta radna mesta predviđena su sistematizacijom usvojenom pre nekoliko godina, koja je imala u vidu sve veći obim i složenost poslova bezbednosti na teritoriji Beograda, istakao je Milić u intervjuu za časopis Policija danas.

On je ukazao da je Beograd područje sa najsloženijom i najobimnijom bezbednosnom problematikom, koja predstavlja više od jedne trećine ukupne problematike u Srbiji, a u pojedinim segmentima i znatno više.

Milić je najavio reformu beogradske policije, objašnjavajući da će se tamo gde ne postoji samoinicijativa, čvrsta volja za profesionalnim i zakonitim obavljanjem poslova, promene neminovno dogoditi.

- Planirane su kadrovske promene i rotacije načelnika policijskih stanica, kao i izmene starešinskog kadra u organizacionim jedinicama gde su identifikovani propusti, problemi, lošije funkcionisanje i narušeni međuljudski odnosi - precizirao je Milić.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • M.M.

    9. april 2014 | 12:51

    To je tačno. Vrlo retko vidim policajca, a ima mnogo situacija, kada bi makar i njihovo prisustvo značilo, pogotovu u centru koji je pod opsadom prosjaka, koji baš maltretiraju građane.

  • džo

    9. april 2014 | 14:51

    Neka,radijecu biti nezaposlen!

  • MMilan

    9. april 2014 | 14:34

    Fali 20000

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA