GRAD BEOGRAD: Nismo doneli nijednu odluku o povećanju cena karata za gradski prevoz!

Fokusirani smo na vraćanje sistema "Bus Plus" u vlasništvo grada, na stvaranju integrisanog upravljanja saobraćajem, kao i na brojanje putnika koje se nikada do sada nije vršilo u Beogradu, stoji u zvaničnom saopštenju grada Beograda

  • 7

Povodom informacija koje su se pojavile, u kojima se najavljuje promena tarifne politike u sistemu javnog saobraćaja, grad Beograd oštro demantuje sve pomenute tvrdnje. Grad Beograd nije doneo nijednu odluku o povećanju cena, ili umanjenju prava koje sada uživaju korisnici javnog prevoza.

Saopštenje sa zvaničnog sajta grada Beograda prenosimo u celosti.

" Izjava članice Gradskog veća, Jasmine Milošević koja je tim povodom objavljena danas pogrešno je interpretirana i istrgnuta iz koteksta.

Tačno je da je nova gradska uprava zatekla veoma tešku situaciju u javnom prevozu, kao i da se godinama smanjuju prihovi Gradskog saobraćajnog preduzeća.

Prethodna gradska uprava je GSP dovela na ivicu egzistencije pogrešnim poslovnim odlukama. Upravo zbog toga preduzeli smo niz mera, od promena u upravljanju GSP-om i promena u Nadzornom odboru, pa do personalnih promena u Sekretarijatu za saobraćaj i Direkciji za javni prevoz.

Fokusirani smo na vraćanje sistema "Bus Plus" u vlasništvo grada, na stvaranju integrisanog upravljanja saobraćajem, kao i na brojanje putnika koje se nikada do sada nije vršilo u Beogradu.  Brojanjem putnika će se konačno saznati koliko je vozila javnog prevoza potrebno na kojoj liniji.

U okviru ovih analiza u Gradskoj upravi je formirana Radna grupa koja se bavi analizom tarifnog sistema u javnom saobraćaju grada. Ova grupa još nije završila posao i nikakve odluke nije donela. Svaki njen eventualni predlog biće pažljivo analiziran sa svih aspekata, od saobraćajnih, preko ekonomskih do socijalnih, a biće poštovane i zakosnke obaveze prema različitim kategorijama stanovništva."

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dag

    1. jul 2014 | 12:50

    Bio velik ili mali,uvek nesto menjas, uvek nesto - fali... (Moz' da bidne,ali se ne smatra,gde je zizka,uvek neka vatra.I ne mora nista da se rece,zna nas narod, uvek, gde ga - pece.)...

  • NN

    29. jun 2014 | 16:11

    Povesti malo racuna i o nevaspitanim kontrolorima, gospodo u Bus plusu. Pre 3 dana sam bila svedok kada "gospodja" kontrolorka(koja "neodoljivo" podseca na Rusaku Jakic) vredja dve putnice,jednu nazivajuci seljoberkom,a drugu govoreci "kakvo je nju cudo rodilo" i na sta lici.

  • Xx

    29. jun 2014 | 18:29

    Jos malo pa ce auto biti jeftiniji za prevoz!!!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA