MUNJEVITA AKCIJA: Uhvatili 13 divljih taksista za sat

U jučerašnjoj akciji isključeno je iz saobraćaja tri tzv. linijska kombija i jedan taksi, napisano je osam prekršajnih naloga autoprevoznicima za nepropisno parkiranje, a zbog istog prekršaja “pauk” je odneo jedan automobil

  • 7

Gradska i republička saobraćajna inspekcija, pojačane komunalnom i saobraćajnom policijom i radnicima “Parking servisa”, uhvatili su juče ispod Pančevca 13 autoprevoznika u prekršaju i to za svega sat vremena akcije.

U prethodna dva meseca inspektori su prekontrolisali više od 3.200 taksista u gradu.

U jučerašnjoj akciji isključeno je iz saobraćaja tri tzv. linijska kombija i jedan taksi, napisano je osam prekršajnih naloga autoprevoznicima za nepropisno parkiranje, a zbog istog prekršaja “pauk” je odneo jedan automobil.

- Reč je o koordinisanoj akciji na gradskom i republičkom nivou koju organizujemo svake nedelje kako bismo iskorenili nelegalni vanlinijski prevoz na najkritičnijoj relaciji u gradu od Beograda prema Pančevu i nazad. Neki od njih su legalni autoprevoznici koji rade na nepropisan način dok drugi nisu ni registrovani za ovu delatnost - objašnjava Obren Šiljković, pomoćnik sekretara za inspekcijske poslove.

Šiljković ističe da svakog dana “pod lupom” inspekcije bude oko 50 taksista, a od jula šestorici njih je privremeno oduzeto vozilo pošto uopšte nisu bili ni registrovani kao taksisti.

- Svi ti slučajevi prosleđeni su sudijama za prekršaje koji će odlučiti da li će vozila biti trajno oduzeta. U poslednja dva meseca na pet ili 10 dana isključili smo iz saobraćaja 38 taksi vozila jer su njihovi vlasnici nezakonito prevozili putnike u Beogradu iako su za taksiranje registrovani u drugim gradovima. Protiv njih smo pokrenuli i prekršajne prijave - kaže Šiljković i dodaje da je za takav prekršaj predviđena kazna za fizičko lice od 80.000 do 250.000 dinara, a za preduzetnike od 150.000 do 500.000 dinara.

Protiv 90 legalnih taksista iz Beograda podneta je prekršajna prijava zbog raznih nedostataka na vozilu.

- Jedna naša ekipa ide sa saobraćajnom policijom, četiri ili pet akcija dnevno imamo sa komunalnom policijom sa kojom obavezno i uveče jednom do dva puta proveravamo taksiste u blizini splavova i noćnih klubova - priča Šiljković.

(Telegraf.rs / 24sata.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Johny

    26. septembar 2014 | 10:14

    Džabe kada je zakon blag, nastaviće oni po starom. Trebalo bi; - Za divlje taksiste: Oduzimanje vozila, novčana kazna, ako ga još jednom uhvate u istom prekršaju sa drugim kolima i kazna zatvora (dovoljno je 3 meseca da ne pomisli da se ponovo time bavi). - Za taksiste koji varaju mušterije i imaju ugrađenu "turbinu": Gubitak licence (dozvole za obavljanje taksi delatnosti) i novčana kazna.

  • JOHN DOE

    26. septembar 2014 | 11:09

    Dobro su se setili...jednom mora to da se prekine...pun ih je Beograd...

  • Andrej

    26. septembar 2014 | 10:26

    A kada ce gradjevinska inspekcija da ide sa poliicijom?!A ne kad ja trazim da sruse bespravni objekat kukaju na kakvu su sirovinu od mog komsije naislii?!?Dokle ovaj haooos gde god da se pomerisss!?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA