Podrška "okupatorima" bioskopa Zvezda!

Direktor "Jugoslovenske kinoteke" Radoslav Zelenović dao je podršku mladim aktivistima koji, uprkos spornim imovinsko - pravnim odnosima, pokušavaju da ožive bioskop "Zvezda"

  • 2

Direktor "Jugoslovenske kinoteke" Radoslav Zelenović dao je podršku mladim aktivistima koji, uprkos spornim imovinsko - pravnim odnosima, pokušavaju da ožive bioskop "Zvezda". On je istakao i da najavljena podrška grada Beograda kao mogućeg posrednika svakako uliva sigurnost da ovaj problem može da se reši u korist svih Beograđana i ljubitelja sedme umetnosti.

- Beogradski bioskopi su među najvećim tranzicionim gubitnicima. Zato je ovo odličan pokušaj i važan događaj u kojem je neko pokazao da se ne miri sa nastalom situacijom. "Zvezda" nije izolovan slučaj jer mnogo je bioskopa u centru grada koji su deo duha Beograda i za koje sve nas vezuju uspomene i pomešana osećanja. Ovo ne bi trebalo da bude pojedinačna akcija već nešto što će da pokrene rešavanje problema jer privatizovani bioskopi svakim danom sve više propadaju – rekao je Zelenović.

"Kinoteka" ima sličan problem nastao privatizacijom hotela „Union”, zbog čega je u sporu. Ipak, naišla je na podršku grada Beograda u inicijativi da se prostor u Kosovskoj 11 zaštiti kao kulturno dobro na čemu mu je zahvalna.

Direktor "Kinoteke" je mladim aktivistima, a samim tim i svim Beograđanima koji dođu na projekcije u „Zvezdu”, poklonio komlet starih srpskih dokumentarnih i igranih filmova, nastalih od 1904. do 1943. godine.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dag

    25. novembar 2014 | 18:48

    Glas razuma,najmerodavnijeg. Ceo zivot je posvetio - ocuvanju filma...

  • mika

    26. novembar 2014 | 10:41

    Ukinite privatizaciju i dajte bioskop FDU-u !!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA