Veći broj policijskih patrola u Beogradu!

Određivanje pozicija na kojima će se vršiti redovna noćna kontrola saobraćaja radi se na osnovu broja objekata u određenom delu grada, a policija je prisutna i na pravcima na kom defiluje najveći broj vozača u noćnim satima

  • 6

Povodom nemilog događaja koji se dogodio proteklog vikenda, redakcija Telegrafa se obratila MUP-u kako bi dobili odgovor na mnoga pitanja, a vezana su za sigurnost u saobraćaju, posebno u noćnim satima, kao i to da li će se u budućnosti naći veći broj patrola na ulicama Beograda koje bi sprečile stravične saobraćajne nesreće.

- Policijski službenici Uprave saobraćajne policije PU za grad Beograd u poslednjih nekoliko godina kontinuirano ostvaraju povećanu aktivnost na otkrivanju svih vrsta saobraćajnih prekršaja, sa akcentom na prekršaje čijim činjenjem se izazivaju saobraćajne nesreće sa najtežim posledicama, ostvaruje se permanentno prisustvo na najugroženijim lokacijama - rečeno je u MUP-u.

Broj otkrivanja prekršaja za vožnju u alkoholisanom stanju je u konstantnom porastu, a kroz obavljanje redovnih poslova i zadataka, kao i kroz sprovođenje pojačanih noćnih patrola, ostvaruje se permanentno prisustvo na najugroženijim lokacijama.

Svima je jasno da u Beogradu postoji veliki broj ugostiteljskih objekata i da je nemoguće ostvariti prisustvo u neposrednoj blizini svakog od njih, a određivanje pozicija na kojima će biti vršena kontrola se radi na osnovu broja objekata u određenom delu grada.

Saobraćajna policija na putu

Takođe, policijske auto-patrole su postavljene i na glavnim putnim pravcima, za koje se zna da se tim pravcem kreće najveći broj vozača koji upravo idu iz tih noćnih klubova.

- U narednom periodu planirano je izvođenje većeg broja akcija koje su usmerene na otkrivanje velikog broja prekršaja koji su uzročnici najtežih saobraćajnih nesreća - saopšteno je iz MUP-a.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • new smyrna

    26. novembar 2014 | 14:56

    policoja nikada neradi nista u korist gradjana , samo pronalsze nove nacine kako da pljackaju narod , broj jedan neprijatelj naroda , ukoliko im se ne stane na put na vreme postsce prava banda , ukoliko vec nisu

  • tetka

    26. novembar 2014 | 16:45

    Napokon da pocnu da rade, ali i neke druge institucije trebe konacno da prorade. Nemoguce je za poverovati da jednog coveka hvataju nekoliko puta bez dozvole, ili pijanog...i on i dalje vozi NEKAZNJENO. Zatvorite lokale na tranzitu, u Savskoj toje uzas...nemoguce proci kamionom a ni kolima...

  • Misa

    26. novembar 2014 | 16:07

    Redakcijo Telegrafa bravo! Nadam se da ce nam biti bolje. Bojim se samo da ova akcija ne bude kratkog daha. Valjda ovaj put nece.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA