1970: "Tito otvorio Gazelu, Beograd uskoro dobija metro". To uskoro nikad nije svanulo (FOTO)

Za tadašnju Jugoslaviju činilo se da će biti balkanski centar inovacija, veličanstvenih građevina i napretka. Čak se najavljivalo i pravljenje metroa, međutim, kako vidimo - metro nam se još uvek nije dogodio

  • 23

U duhu nedavnog puštanja mosta "Mihajlo Pupin" u saobraćaj, podsetili smo se na sličnu radost iz Titovog vremena kada je most "Gazela" počeo sa radom.

Za tadašnju Jugoslaviju činilo se da će biti balkanski centar inovacija, veličanstvenih građevina i napretka. Čak se najavljivalo i pravljenje metroa, međutim, kako vidimo - metro nam se još uvek nije dogodio.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

U to da li bi za prestonicu bez metroa trebalo kriviti bivšeg predsednika Tita, njegove naslednike Miloševića, Koštunicu-Đinđića, Tadića nećemo zalaziti. Podsetićemo da metro i dalje nemamo, ali se zato radujemo mostu "Mihajlo Pupin" koji je doživeo jednako jaku podršku kao Gazela, onih "crvenih" dana.

Izgleda da smo na nivou nacije zadržali entuzijazam kada se radi o dobijanju novih monumenata, pa je  svečano otvaranje mosta "Mihajlo Pupin" zabeležilol neverovatnu posetu - i građanstva i, naravno, političara.

Otvaranje je izgledalo ovako:

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • djole

    4. januar 2015 | 12:45

    Ali ćemo zato "uskoro" imati beograd na vodi!! Hahaha

  • Savica

    4. januar 2015 | 12:53

    TITO GA JE NAPRAVIO I OTVORIO. A DRPOKRATE SU GA KRECILE I MAZALE DVE GODONE.

  • Nemojte po Titu

    4. januar 2015 | 13:36

    Neke stvari možda nije završio ali ovi posle njega samo uništiše i prodaše sve što je urađeno u proteklih 100 godina. Ja ga ne volim ali za sve što je posle njega došlo on je bio misaona imenica.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA