UPOZORENJE: Biće poledice, oprez u saobraćaju!

- Upozorenje stiže iz opštine Grocka, iz naselja Umčari i Vrčin, gde su vode rečica Ralja, Zavojica i Bolečica porasle do nivoa koji ugrožava nekoliko okolnih domaćinstava i prizemnih kuća. Ovu situaciju prati Opštinski štab za vanredne situacije i redovno izveštava o preduzetim merama – rekao je Nikodijević

  • 0

Nikola Nikodijević, predsednik Skupštine Grada Beograda, rekao je danas da je, prema novim izveštajima Štaba za vanredne situacije i JVP „Beogradvode”, stanje vodotoka na teritoriji Beograda u potpunosti normalizovano i da nema opasnosti od plavljenja.

– Nivoi vode u svim pritokama Kolubare i Save, kao i kanalima za odvod slivnih voda su ispod nivoa redovne odbrane od poplava, što znači da više nema nikakve opasnosti od poplave.

Jedino upozorenje stiže iz opštine Grocka, iz naselja Umčari i Vrčin, gde su vode rečica Ralja, Zavojica i Bolečica porasle do nivoa koji ugrožava nekoliko okolnih domaćinstava i prizemnih kuća. Ovu situaciju prati Opštinski štab za vanredne situacije i redovno izveštava o preduzetim merama – rekao je Nikodijević.

On je podsetio da će se do kraja dana nastaviti padavine i da se očekuje još deset milimetara padavina po metru kvadratnom.

Susnežica se zadržava u manjem obimu na putevima i saobraćajnicama, pa je moguće formiranje tankog pokrivača snega od dva centimetra, a u rubnim delovima grada, gde su temperature uvek niže za par stepeni, sneg se može zadržati i do pet centimetara debljine.

Foto: Tanjug/Nenad Milošević Foto: Tanjug/Nenad Milošević

– Pozivam građane na oprez u saobraćaju, zato što će tokom predstojeće večeri doći do pada temperature na jedan stepen Celzijusa, a u rubnim delovima grada i ispod nule. To će izazvati poledicu i otežaće saobraćaj, pa je zato neophodna zimska oprema i veći oprez u vožnji – rekao je Nikola Nikodijević.

JKP „Beograd-put” i dalje nastavlja da radi u tri smene i preduzima zaštitne mere posipanja asfalta rizlom na svim kritičnim deonicama.

Sutra se očekuje porast dnevne temeperature na pet, a prekosutra i do 10 stepeni. Tada će prestati i padavine i očekuje se period od osam dana bez padavina i sa temperaturom do 14 stepeni.

– Upućujem apel građanima u rubnim delovima grada da vode računa i ne stvaraju divlje i nelegalne deponije smeća, naročito u zonama slivova i postojeće kanalizacione mreže. Čak i manje količine otpada mogu zagušiti odvod vode i podići nivo otpadnih voda i tako ugroziti prizemne kuće i objekte u naseljima gde već postoji problem sa podzemnim vodama – kazao je Nikodijević.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA