Vesić: Do 17. jula prijave na licitaciju za kupovinu 26 gradskih stanova

- Do 17. jula može da se donese sva dokumentacija, 22. jula je licitacija, a do 16. jula svi zainteresovani mogu da pogledaju stanove koji ih interesuju i da učestvuju u licitaciji - rekao je gradski menadžer

  • 1

- Grad Beograd prodaje imovinu koja nije neophodna za njegovo funksionisanje pa je  tako oglasio da prodaje 26 stanova različite kvadrature od 10 do 86 kvadrata - rekao je gradski menadžer Goran Vesić gostujući na TV Pink.

Ovo je nastavak naše politike u okviru koje prodajmo svu imovinu Grada koja nam nije neophodna. Mi smo pre godinu i po dana počeli da popisujemo svu imovinu u  vlasništvu grada. Ustanovili smo da imamo skoro 19 hiljada nepokretnosti od čega smo  uknjižili skoro 2.500 i sada ih redovno uknjižavamo i pokušavamo da rešimo imovinsko-pravne odnose. 

Nastavićemo da prodajemo svu imovinu koja nam nije potrebna, jer Grad nemora da ima i stanove, hotele, poslovne prostore ukoliko ne služe za njegovo funkcionisanje - rekao je Goran Vesić.

Prema njegovim rečima cene kvadrata su različite, u proseku oko hiljadu evra po kvadratu. Procenu početne cene kvadrata je izvršila Uprava javnih prihoda, a ukoliko bude više zainteresovanih za jedan stan naravno da će cena biti viša.

Do 17. jula može da se donese sva dokumentacija, 22. jula je licitacija, a do 16.  jula svi zainteresovani mogu da pogledaju stanove koji ih interesuju i da učestvuju u licitaciji. Neophodno je popuniti prijavu i ostaviti depozit u visini deset odsto od procenjene vrednosti stana - rekao je gradski menadžer i pozvao sve zainteresovane da se prijave i učestvuju u licitaciji.

On je podsetio da zgrada Beobanke još nije prodata, a pošto je Uprava javnih prihoda korigovala cenu, očekuje se da ova nepokretnost bude uskoro prodata.

(Telegraf.rs / Beoinfo)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Љиљана

    30. jun 2015 | 15:31

    Београд мисли да је у најмању руку Рим, Лондон или Њујорк, собзиром на цену по квадратном метру. Грчка је привлачнија и јефтинија.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA