Mali: "Parking servis" primer dobrog poslovanja

Kako je kazao Siniša Mali, 85 odsto prošlogodišnjeg profita "Parking servis" je dao u budžet grada što je zatim iskorišćeno za socijalu, podsećajući da je povećan broj ličnih pratilaca osoba sa posebnim potrebama na 250

  • 0

Novo rukovodstvo JKP "Parking servis" i Gradska uprava potpuno su promenili način na koji to preduzeće posluje, smanjen je broj direktora i to preduzeće je danas daleko profitablnije nego što je bilo, izjavio je danas gradonačelnik Beograda Siniša Mali.

KONAČNO: Građani će na jednom šalteru završavati sve poslove!

On je nakon sastanka sa rukovodstvom "Parking servisa" rekao da to preduzeće sada ima samo četiri direktora umesto 26 koliko ih je bilo pre godinu dana kao i da je prošle godine dobit preduzeća bila veća od 600 miliona dinara dok je 2013. godine prihodovalo 49 miliona dinara.

Mali je istakao da je "Parking servis" primer preduzeća kojim se loše rukovodilo, koje je imalo veliki broj marketinških ugovora, spoljnih saradnika kao i ljudi koji se nisu pojavljivali na poslu, a zarađivali su novac.

- Sve je to dovelo do niske profitabilnosti, a mi smo potpuno promenili način na koji to preduzeće posluje - rekao je Mali.

Foto: Beoinfo Foto: Beoinfo

Kako je kazao, 85 odsto prošlogodišnjeg profita "Parking servis" je dao u budžet grada što je zatim iskorišćeno za socijalu, podsećajući da je povećan broj ličnih pratilaca osoba sa posebnim potrebama na 250.

- Boljom brigom i uštedama u javnim komunalnim preduzećima možemo da ulažemo u ono što je građanima najvažnije - rekao je Mali.

On je naglasio i da je "Parking servis" smanjio cene dnevnih karata sa 1.850 na 935 dinara što pokazuje, kako je rekao, da su "uštede vraćene Beograđanima".

Foto: Beoinfo Foto: Beoinfo

Gradonačelnik je napomenuo da očekuje dalje smanjenje cene karata kao i nova ulaganja u rekonstrukciju garaža u Masarikovoj, na Zelenom vencu i aerodromu što će dovesti do poboljšanja kvaliteta parkiranja.

- Zahvaljujem rukovodstvu "Parking servisa" koje je sada primer kako treba voditi računa o poslovanju preduzeća i novcu građana - ocenio je Mali.

(Telegraf.rs / Izvor: Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA