PAKAO USRED BG: Bili smo u najvišem stanu najviše zgrade, a ovo je priča o ljudima koji žive u grotlu toplote (FOTO) (VIDEO)

Pogledajte kako se naš novinar proveo u stanu u kojem je izmereno 35 stepeni

  • 19

Visoke temperature pogodile su Beograd, a građani pokušavaju na sve moguće načine da se rashlade, ali izgleda da nema uspeha. Velika vrućina "udarila" je Geneksovu kulu u kojoj ima 30 spratova, i kada sunce izađe, pa sve do svog zalaska, stanovnici te zgrade jedva prežive dan.

OVO JE PET NAJBOLJIH NAČINA DA SE RASHLADITE NA PAKLENIM VRUĆINAMA: Nikad se ne biste setili onog pod brojem 4!

Reporter Telegrafa je posetio porodicu Petrovski, koja živi na 28.spratu, koji su nam objasnili da praktično ne mogu da se ohlade nijedno jedino leto, pa zbog toga nalaze alternativna rešenja, koja su takođe bezuspešna.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

- Posedujemo dve klime u stanu, a i dalje je 40 stepeni u stanu - izjavio je Paris Petrovski, koji živi tu sa ženom i decom.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Na pitanje o tome da li postoji rešenje za vrućinu, on je izjavio da nema nečega konkretnog, već da moraju da izlaze u hodnik, prave promaju, izlaze u dvorište, ako duva vetar.

- Jedva spavamo noću, budimo se konstatno, brišemo znoj, pa ponovo pokušavamo da zaspimo, ali ne vredi - izjavila je Megi, baka iz te porodice.

Takođe, naš reporter je krenuo peške do 28.sprata na kojem porodica Petrovski živi, ali je odustao posle dva, jer je organizam počeo da se buni zbog velike toplote.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

- Moramo da isključujemo klimu zbog dece, ali i zbog starih. Ne može konstatno da bude uključena zbog njihovog zdravlja, a onda to opet otežava situaciju u stanu - zaključio je Paris, koji je zajedno sa reporterom Telegrafa brisao znoj sa čela.

Sa druge strane, rekli su i da su računi za struju mnogo veći, pa i zbog štednje, moraju da "trpe" vrelinu koja probija kroz njihove zidove. U svakom slučaju, nema leka protiv vrućine.

POGLEDAJTE SNIMAK STANA U KOJEM JE TEMPERATURA 40 STEPENI:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zoran

    21. jul 2015 | 20:07

    Sad ja treba da saosecam sa njima?! Pa neka prodaju stan i kupe neku kucu u Vojvodini. Zidovi pola metra, hladovina... a moze da se nadje za 10.000 eur. Jos ce i da im pretekne za bazen. Cvrc Milojka, svi bi u Beograd, pa makar ziveli u golubarniku.

  • stef

    21. jul 2015 | 19:34

    Dodjite kod mene..izmerio 40 na potkrovlju

  • sanja

    21. jul 2015 | 20:08

    Ali zato imaju pooogled...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA