Evo kako će Beograd pomoći migrantima!

- Činimo sve kao grad, što nam traže iz ministarstva, da im olakšamo boravište s obzirom da su uslovi nepodnošljivi pogotovo za one koji žive napolju, jer su ekstremne temperature - rekao je gradonačelnik Beograda

  • 5

Grad Beograd je aktivno uključen u pružanje pomoći migrantima i radi sve što može da im olakša boravak kod nas, izjavio je danas gradonačelnik Siniša Mali.

OTKRILI SMO TAJNO MESTO AZILANATA U BEOGRADU: Evo šta nam se tamo desilo! (FOTO) (VIDEO)

- Već smo aktivno uključeni s obzirom da neposredno komuniciramo i radimo zajedno sa Ministarstvom za rad, zaposljavanje, boračka i socijalna pitanja koje je zaduženo za to - rekao je Mali novinarima odgovarajući na pitanje da li Grad planira da se aktivnije uključi u pružanje pomoći migrantima.

On je kao primer istakao da su juče bile neophodne dodatne cisterne vode u parkiću pored autobuske stanice, a da je grad odmah reagovao i poslao cisterne.

- Činimo sve kao grad, što nam traže iz ministarstva, da im olakšamo boravište s obzirom da su uslovi nepodnošljivi pogotovo za one koji žive napolju jer su ekstremne temperature. Šta god treba i šta god ministarstvo traži mi smo tu na raspolaganju. Pokazali smo da pratimo njihove aktivnosti - rekao je Mali.

 Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Na pitanje da li Grad ima neku inicijativu, gradonačelnik je istakao da grad nema nadležnost po tom pitanju objašnjavajući da ljudima treba pomoći, a šta se god traži od grada on pomaže.

Kada je reč preseljenju migranata na neko drugo mesto, Mali je rekao da sve zavisi od Vlade Srbije, ministarstva.

- Ako su za sada tamo, tamo su. Na nama je da očistimo park - imamo komunalna preduzeća - Zelenilo, Čistoću, koja rade sve tri smene tamo da se očisti, sredi. Donosimo vodu - redovno postoje cisterne i kod hotela Bristol i u parkiću. Sve što možemo da uradimo da olakšamo njihovo boravište ovde mi olakšavamo, a gde će i kako će, to nije naša obaveza - rekao je Mali.

(Telegraf.rs / Izvor: Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • TT

    22. jul 2015 | 18:49

    A kako to da migranti ne idu preko BiH u Hrvatsku koja je takođe u EU kao i npr Mađarska?

  • obilic

    22. jul 2015 | 17:25

    Naravno da je zalost ali ih neko gura u evropu zato sto evropa otkazuje poslusnost americi. Zato su veliki nemiriu aziji i opet je njihov put bas tamo gde ste prikazali gde su najvece paklene vrucine

  • Maja

    22. jul 2015 | 16:36

    Zao mi je ovih ljudi I svih koji su prosli kroz to.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA