Ko to ne pušta sirene i za kim zvona ne zvone u Beogradu? (VIDEO)

Sirene se u centru Beograda danas u podne nisu čule, kao ni zvona sa crkve Svetog Marka. A evo i da li su građani zastali tačno u 12 sati da odaju počast žrtvama operacije "Oluja"

  • 12

Nakon parastosa žrtvama stradalim u operaciji "Oluja" 5. avgusta 1995. godine, koji je držao patrijarh srpski Irinej , ispred crkve Svetog Marka, tačno u podne, sirene i zvona se nisu čuli.

U to vreme, kada je trebalo građani da zastanu i odaju počast nastradalima u Oluji, u Bulevaru Kralja Aleksandra sve je bilo potpuno normalno.

Građani nisu reagovali, niti su zastali kako je to bilo predviđeno, da odaju počast žrtvama progona Srba iz Hrvatske, pre 20 godina. Reporter Telegrafa je sve to i zabeležio.

DANAS SAM UBIO ČOVEKA KOJI JE NEKOME BIO DRAG: Ovo pismo potreslo je celu BIVŠU JUGOSLAVIJU

U međuvremenu je drugi čovek grada Goran Vesić objasnio zašto nema sirena. On je rekao da ih nije čuo ispred Gradske skupštine, gde su zaposleni u Upravi grada odali poštu žrtvama akcije "Oluja" minutom ćutanja, ali da ih je "čuo negde u daljini".

ŠETNJOM ODALI POČAST PROGNANIMA I UBIJENIMA U "OLUJI": Da se zločin ne zaboravi! (VIDEO) (FOTO)

I ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin, koji je prisustvovao parastosu u Crkvi Svetog Marka na Tašmajdanu, primetio je da se sirene nisu oglasile i konstatovao da je očigledno da ne rade, dok je odsustvo crkvenih zvona objasno radovima koji se trenutno izvode na crkvi u Tašmajdanskom parku.

Iz  Gradske skupštine su rekli da sirene nisu u njihovoj nadležnosti, već da o tome brine Sektor za vanredne situacije MUP-a Beograd.

Pogledajte video:

( M.P.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Čevrljuga

    5. avgust 2015 | 18:46

    U mom malom gradu u srcu Sumadije zvonila su zvona sa obe crkve i sirena je brujala vise minuta. Svi smo izasli ispred kuca i zgrada a automobili su stali. Toliko smo bar mogli da ucinimo za nevine zrtve. Jos u grudima osecam neku tegobu.

  • neko

    5. avgust 2015 | 15:36

    Sve je to posledica nemanja svesti, indoktriniranosti grand kulturom, losim obrazovanjem i opstom kulturom, Nit svesti, nit savesti. Srbijo ni za pasaluk nisi.

  • Sotir

    5. avgust 2015 | 15:48

    Oni,kojima je tako naređeno,da ne bi uznemiravali i provocirali grad koji je još uvek pun "bivše" braće.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA