OVO I VAMA MOŽE DA SE DESI NA PLUS 40 U AUTOBUSU: Shvatite OZBILJNO ovo upozorenje Nade Macure!

- Poželjno je ukoliko ne moraju da građani ne koriste vozila javnog gradskog prevoza u vreme kada se oni koji rade vraćaju sa posla - savetovala je Nada Macura

  • 6

Kako biste se zaštitili od neverovatnih vrućina, portparolka Hitne pomoći Nada Macura savetuje jutarnje i večernje šetnje, oprez u saobraćaju, a u najtoplijem delu dana boravak u klimatizovanim prostorima i hladovini ili na kupalištima.

Kada su visoke temperature vazduha, savetuje se i uzimanje lagane hrane, voća i povrća, adekvatno oblačenje, nošenje boce sa vodom, održavanje higijene ruku i tela.

Visoka temperatura vazduha najviše šteti hroničnim bolesnicima, koji bi trebalo da borave u klimatizovanim prostorijama i u hladovini.

NOĆAS JE PUN MESEC NAD SRBIJOM: Ovo je upozorenje Nade Macure!

- Potrebno je uzimati vitamine, minerale, natrijum, kalijum, kalcijum i magnezijum, mediteransku hranu, ribu, sokove, lubenice, dinje i sladoled i pažljivo postupati sa namirnicama - poručila je portparol Hitne pomoći.

Foto: E-stock.us Foto: E-stock.us

Srčani, stariji i hronični bolesnici trebalo bi da budu umereni u obavljanju fizičkih poslova.

- Srčani bolesnici i osobe, koje se preterano znoje, trebalo bi da se pričuvaju, jer kada čovek gubi tečnost i minerale, mogu nastupiti srčane aritmije - savetovala je Macura.

Pri tom ne treba konzumirati alkohol, a dobro je koristiti suncobran i lepeze, u stanovima stvarati promaju i spuštati roletne.

Osobe, koje se vraćaju sa posla, dok čekaju prevozno sredstvo u saobraćajnom "špicu", ne bi trebalo da stoje u mestu, nego da se kreću i šetaju, kako bi izbegli eventualni zdravstveni kolaps.

Poželjno je, prema njenim rečima, da građani, ukoliko ne moraju, ne koriste vozila javnog gradskog prevoza u vreme kada se oni koji rade vraćaju sa posla.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • mitka

    10. avgust 2015 | 11:09

    Blago nama!Da nam nije njenih saveta,mi bismo,jadni i neuki,pocrkali!

  • Anka

    10. avgust 2015 | 23:25

    Dzaba njoj svi saveti jer svi sve znamo, a opet mi nije jasno sta ce starica od 80 god u 13h na ulici, gde je 40 stepeni ili zasto mnogi kolabiraju kad su tako pametni?

  • Moca

    10. avgust 2015 | 22:57

    E Macura!sta bi mi bez vas?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA