REŠEN PROBLEM U MAČVANSKOJ: Pumpa se uklanja u novembru

Prema svim urbanističkim planovima nije predviđeno da pumpa bude na tom mestu. Na javnoj površini nije moguće legalizovati bilo kakav objekat - rekao je gradski menadžer Goran Vesić

  • 2

Gradski menadžer Goran Vesić razgovarao je danas sa stanovnicima Mačvanske ulice na Vračaru i obavestio ih da će benzinska stanica u toj ulici biti uklonjena početkom novembra, kao i da će deo te ulice dobiti park.

POČELO SREĐIVANJE PRIGRADSKIH OPŠTINA: Asfaltira se ulica u barajevskom selu (FOTO)

- Nedavno smo dobili peticiju građana Mačvanske ulice u kojoj su se žalili na benzinsku pumpu koja se nalazi sada u novoj Ulici Mome Kapora, deo Mačvanske kojoj je promenjen naziv. Prema svim urbanističkim planovima nije predviđeno da pumpa bude na tom mestu. Zatražio sam svu dokumentaciju i Sekretarijat za legalizaciju je doneo odluku da odbije zahtev za legalizaciju jer na javnoj površini nije moguće legalizovati bilo kakav objekat - rekao je Vesić i dodao:

Poslao sam dopis Naftnoj industriji Srbije i dobio odgovor da će između 1. i 15. novembra ukloniti pumpu. Kada ona bude uklonjena stiču se uslovi da ovaj deo grada uredimo, što ćemo i učiniti zajedno sa stanarima. Na sastanku sa stanarima smo dogovorili i da gradski Sekretarijat za saobraćaj i „Zelenilo Beograd” pripreme projekat izrade parka duž čitave ulice, a sa suprugom Mome Kapora, Ljiljanom Kapor ćemo se dogovoriti kako će Momo biti prisutan u tom parku. Građani će u parku imati priliku da se podsete Mome Kapora i svega onoga što je dao za naše društvo - istakao je Vesić.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Ovo je dobra prilika kako građani mogu da utiču na neke probleme, naveo je Vesić i dodao, da bez obzira na to koliko je vlast agilna niko ne može da zna gde sve postoje problemi.

- Oni su se organizovali, napisali peticiju, ukazali na problem i za nekoliko dana smo ga rešili. Neki problemi su rešivi, neki teže, ali ako ovako budemo radili možemo da rešavamo problem po problem - naglasio je gradski menadžer.

Prema njegovim rečima, u tom delu Vračara će ove godine biti rekonstruisana i Ulica Bore Stankovića, „tako da će sledeće godine u ovo vreme ovaj kraj izgledati potpuno drugačije”.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Srpski vaterpolista Slobodan Soro, stanar Mačvanske ulice, izrazio je zadovoljstvo što će posle mnogo vremena pumpa biti uklonjena.

- Zahvalan sam gradskoj vlasti što će konačno urediti i ulepšati ovaj kraj. U blizini je i Hram Svetog Save, ovde dolazi mnogo turista, tako da je i to razlog više da se sredi okruženje u blizini njega - naglasio je Soro.

Događaju su prisustvovali gradski sekretar za saobraćaj Dušan Rafailović, direktor JKP „Zelenilo Beograd” Slobodan Stanojević i sekretar za legalizaciju Nemanja Stajić.

Od sada pratite Telegraf i preko Vajbera!

(Telegraf.rs / Izvor: Beoinfo)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Miodrag

    22. avgust 2015 | 17:47

    Ta pumpa je tu 50 godina a novokomponovani su resili da preurede Beograd.Niko se nije bunio kad su tu dizali sebi "hramove".

  • Sonja

    22. avgust 2015 | 17:39

    Zaista mi je drago sto se uklanja pumpa jer joj nije tu mesto iako iskljucivo na njoj kupujem gorivo,ali zarad istine to je jedna od najeksluzivnijih i najskuplih lokacija u gradu gde naravno zive bogati i mocni ljudi pa se zato to tako ekspresno zavrsilo.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA