NIŠTA IH NE MOŽE SLOMITI: Oduševićete se atmosferom koja je vladala u parku gde su izbeglice! (FOTO)

Ono što je moglo da se vidi u parku u centru Beograda, sigurni smo da nije moglo da se vidi ni u jednom drugom gradu i državi. Morate da vidite o čemu se radi

  • 3

Pravi sportski duh i atmosfera mogla je za vikend da se vidi i oseti u parku kod Autobuske stanice gde trenutno borave izbeglice sa Bliskog istoka. Čim smo ušli u beogradski park, primetili smo da je nešto malo drugačije nego inače. Bilo je veselije zbog graje koja je igrala fudbal i odbojku.

DA LI JE OVO NAJSLAĐA BEBA U SRBIJI? Pogledajte kako se ona ljuti (FOTO)

Svi pogledi su bili usmereni na fudbalsko takmičenje. A ono je, moglo bi se reći, bilo i međunarodnog karaktera. Pored momaka iz Sirije, Avganistana, Iraka i Kurdistana, u jednoj ekipi su igrala i dvojica momaka iz Beograda.

Publika je pratila svaki potez više ekipa koje su učestvovale, u pravom nadmetanju sa loptom. Golići koji stoje u parku za mali fudbal poslužili su svrsi i to na najleši mogući način. Zbog lopte velike veličine, teško je bilo dati gol. Samo oni najbolji su mogli to učiniti.

Foto: N. Ivanovski Foto: N. Ivanovski

Zbog toga je ekipa koja postigne gol ostajala na terenu, dok su izgubljeni morali da prepuste teren sledećoj ekipi. Potezi i umeće koje su pokazali svi igrači, dali su nam priliku da uživamo u ovoj sportskoj igri.

Iako su utakmice bile takmičarskog duha, na licima momaka mogao je da se vidi osmeh i rasterećenje od svakodnevnih problema kroz koje prolaze. Mi, koji smo imali prilike da gledamo, veoma moguće i buduće fudbalske asove, s oduševljenjem smo propratili svaki njihov potez.

Foto: N. Ivanovski Foto: N. Ivanovski

Nemojte da pomislite da su ovo bili samo prijateljski mečevi, momci su se trudili da pokažu fudbalsko umeće, atraktivnu igru, sportski duh i borbu kakva skoro nije viđena na našim fudbalskim stadionima.

Sigurni smo da će neki od učesnika imati uspeh, i zaigrati za neki tim iz Zapadne Evrope ka kojoj su se svi zaputili.

Foto: N. Ivanovski Foto: N. Ivanovski

Na drugoj strani parka, u isto vreme, igrao se meč i u odbojci. Mrežu nisu imali, ali su se snašli pa su je od crvene trake "napravili". Traku su zakačili za dva drveta, i bila je spremna za nadmetanje s loptom.

ULEPŠAĆE VAM DAN: Ovako se mališani izbeglice bore protiv nevolja u životu (FOTO)

Foto: N. Ivanovski Foto: N. Ivanovski

Iako se rupa nalazila ispod mreže, nije ih omela u zakucavanjima, smečevima i blokadama. S vremena na vreme je neko upadao u nju, na sreću, niko se nije povredio.

U ekipama je bilo po 7-8 igrača, koji su se trudili da se pokažu u najboljem svetlu. Ništa manje osmeha i borbe nije moglo da se vidi i na ovom meču. Sledeći put im se pridružujemo sigurno.

Foto: N. Ivanovski Foto: N. Ivanovski

Nadamo se da su im prethodni, a i budući dani u našoj prestonici i zemlji ostati u lepom sećanju. Beograđani su im na razne načine pomogli da se osećaju kao ljudi, da skupe snage za dalje i da se rasterete od problema kojih su imali na pretek.

Od sada pratite Teleraf i na Vajberu!

(N. Ivanovski)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • nenad mirkovic

    21. septembar 2015 | 11:13

    daj da zovemo nekog u reprezentaciju,valjda bih onda bili u plusu u kvalifikacijama

  • KAKO KO

    21. septembar 2015 | 11:16

    Bar za trenutak da zaborave svoju sudbinu

  • Vladeta

    22. septembar 2015 | 09:49

    Dok ne zabijeli pa ce u stanove navaljivat sto je i normalno

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA