Dozvole za "Beograd na vodi" do kraja nedelje

- Do kraja sedmice očekuje se izdavanje građevinskih dozvola za prvi objekat koji će se graditi, a to su dve stambene kule rekla je ministarka Zorana Mihajlović

  • 0

Potpredsednica vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović najavila je danas da će to Ministarstvo do kraja sedmice izdati građevinsku dozvolu za početak gradnje "Beograda na vodi".

Saopštenje SINIŠE MALOG: Evo šta kaže o lažnim navodima o Ugovoru o ,,BEOGRADU NA VODI"!

- Mislim da je ugovor o "Beogradu na vodi" vrlo javan i vrlo jasan - rekla je Mihajlovićeva na pitanje kako odgovara onima koji kažu da je taj ugovor štetan.

- Volela bih da prosto pustimo i u narednom periodu vidimo kako će se stvari razvijati i sve ono što smo obećali, da to i realizujemo - rekla je ona, dodajući da se to ne odnosi samo na projekat "Beograd na vodi".

Mihajlovićeva je navela da se to odnosi i na primenu zakona koji su doneti u prethodnom periodu, i podsetila da je, na primer, u decembru prošle godine, kada je predstavljen Zakon o planiranju i izgradnji, ljudi nisu verovali da će se građevinske dozvole izdavati za 28 dana, dok se one sada u Beogradu izdaju za samo pet dana.

Foto: Tanjug/Oksana Toskić Foto: Tanjug/Oksana Toskić

- Eto, moguće je, kao što će biti moguće videti kamen temeljac i izgrađene objekte "Beograda na vodi" - navela je Mihajlović.

Ugovor o projektu "Beograd na vodi" objavljen je u nedelju na sajtu Vlade Srbije, a za 27. septembar je najavljeno postavljanje kamena temeljca za dve stambene kule.

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali izjavio je ranije danas da je ugovor o projektu "Beograd na vodi" pokazan javnosti u celosti, "od A do Š", što ne bi bilo tako da postoji nešto što je potrebno sakriti.

 ISTORIJSKI TRENUTAK: Srušena i poslednja zgrada na lokaciji Beograda na vodi (FOTO)

On je rekao da se do kraja sedmice očekuje izdavanje građevinskih dozvola za prvi objekat koji će se graditi, a to su dve stambene kule, dodajući da su svi dokumenti prosleđeni Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

Od sada pratite Telegraf i preko Vajbera!

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA