APOKALIPSA, PREDSKAZANJE, ILI BOG VOLI SRBE? Evo šta se STVARNO dešava sa NEBOM iznad Srbije! (FOTO)

Uprkos tome što je posredi sasvim uobičajeni prirodni fenomen, prema rečima meteorologa Časlava Stanojevića, Beograđani imaju razloga da budu ponosni zbog nečega

  • 11

Nebo iznad Beograda, koje su proteklih dana svi oduševljeno fotografisali, nije pokušalo da nam najavi ništa naročito: u pitanju je takozvana "magična aura", koja se može primetiti više puta godišnje.

OVO JE 10 NAJLEPŠIH FOTOGRAFIJA ZALASKA SUNCA KOJE STE NAM POSLALI: Da li je i Vaša među njima? (FOTO)

Kao uteha za sve one koji su se uplašili da jučerašnje nebo, zahvaljujući kom su vaše fotografije više ličile na ulje na platnu, znači dugoočekivani dolazak apokalipse, stiže nam objašnjenje stručnjaka.

Uprkos tome što je posredi sasvim uobičajeni prirodni fenomen, prema rečima meteorologa Časlava Stanojevića, Beograđani imaju razloga da budu ponosni: Na svetu postoji jako malo gradova iz kojih je moguće videti ovako nešto!

IMATE LI LEPŠU? Ovo su najlepše slike Beograda VEČERAS! (FOTO-UBOD)

Foto: Jelena Janjić Foto: Jelena Janjić

- Takozvanu magičnu auru moguće je videti pod punim suncem, bez oblaka. Najlepši pogled na Zapad, građani su prethodnih dana imali sa Kalemegdana i Banovog brda. O ovom dešavanju "filmadžije" redovno vode računa, a značajno je i kod alternativnog prognoziranja: primera radi, kada je predveče nebo narandžasto, sutradan nas očekuje vedro vreme - kaže Stanojević.

Foto: Jelena Janjić Foto: Jelena Janjić

Kako je rekao, ovome doprinosi još jedan važan momenat: od kada je TE "Tesla" preuređena po evropskim standardima, usled čega se sada nalazi u samom vrhu evropskih elektrana, u vazduhu ima mnogo manje dima, koji ne zaklanja pogled.

Printskin: Telegraf Printskin: Telegraf

Osim da nismo imali posla ni sa kakvim predskazanjem, sve ovo znači jednu još bolju stvar: držite u pripravnosti svoje mobilne telefone i foto-aparate, jer ćete fotografije kakve ste prethodnih dana pravili, imati prilike da uslikate još mnogo puta.

Odakle ste vi videli najlepši prizor na nebu?

(J. B.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • milan

    18. novembar 2015 | 18:26

    Ovo mozete videti u svakoj zemlji,u cemu je poenta?

  • stevo

    18. novembar 2015 | 19:10

    Namrcilo se nebo nad zemunom k'o da ce govna da padaju !

  • Ulcinj

    18. novembar 2015 | 18:19

    Sta ste se uplasili...uzivajte u prirodnim ljepotama...ali mislim da nigdje nema ljepseg zalaska sunca nego u Ulcinju...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA