Zapošljavanje OSOBA SA INVALIDITETOM uz podršku STRANIH INVESTITORA! (FOTO)

Gradonačelnik je najavio da će do kraja godine biti osnovan Savet za poboljšanje položaja osoba sa invaliditetom, koji će se baviti položajem, uslovima i njihovim poboljšanjem na teritoriji grada Beograda

  • 0

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali primio je danas u Starom dvoru povodom Međunarodnog dana osoba sa invaliditetom predstavnike Udruženja osoba sa invaliditetom kako bi razgovarali o unapređenju njihovog života u Beogradu.

Beograd obezbedio stanove za VOJNE INVALIDE i njihove PORODICE!

Gradonačelnik je najavio da će do kraja godine biti osnovan Savet za poboljšanje položaja osoba sa invaliditetom, koji će se baviti položajem, uslovima i njihovim poboljšanjem na teritoriji grada Beograda.

BEOGRADSKA PREDUZEĆA JAČA NEGO IKAD: Od 30, samo dva beleže gubitak (FOTO)

- Grad Beograd vodi odgovornu socijalnu politiku sa jasno definisanim prioritetima, a poboljšanje uslova života osoba sa inavliditetom i njihovih porodica je visoko na listi tih prioriteta - objasnio je gradonačelnik, pa dodao:

Foto: Beoinfo Foto: Beoinfo

U ovoj godini Grad Beograd je sa 50 miliona dinara pomogao 43 udruženja osoba sa invaliditetom kako bi radila na poboljšanju njihovog položaja u Beogradu. Postavljali smo rampe za osobe sa invaliditetom u ustanovama kulture, gradskim ustanovama i stambenim zgradama, i do kraja godine će biti stotinu takvih rampi, a cilj nam je da naredne godine uradimo 150 - objasnio je gradonačelnik.

On je dodao da je ovo jasan pokazatelj brige o ljudima i da se pokušavaju rešiti njihovi svakodnevni problemi.

- Sa Savetom za zapošljavanje Grada Beograda radićemo na tome da se obezbedi odgovarajuća obuka, te da investitori koji dolaze u Beograd zapošljavaju i osobe sa invaliditetom. Time rešavamo njihov najvažniji problem, a to je dugoročna finansijska sigurnost – istakao je Siniša Mali.

Prema njegovim rečima, veliki broj usluga u gradu je uveden i poboljšan ove godine, kao što je 250 ličnih pratioca za decu sa smetnjama u razvoju, besplatan prevoz specijalnim kombi-vozilima i drugo.

Foto: Beoinfo Foto: Beoinfo

Član Gradskog veća Dragomir Petronijević je kazao da su osobe sa invaliditetom bile partner u Savetu za zapošljavanje Grada Beograda ove godine, te da je u direktnoj komunikaciji sa njima postignut određeni rezultat.

- Imamo više od 200 obuka, 11 otvorenih preduzeća, više od stotinu novih radnih mesta za osobe sa inavliditetom, sa privrednicima komuniciramo i ukoliko postoji potreba, radimo obuke za poznatog poslodavca. Sve to ćemo raditi i tokom sledeće godine. Grad Beograd nijednu odluku ne sprovodi u delo dok se ne konsultuje sa osobama na koje se ta odluka odnosi – naglasio je Petronijević.

Momčilo Stanojević iz Centra za samostalni život osoba sa invaliditetom Srbije rekao je da su na današnjem sastanku razmatrana pitanja koja se tiču života i rada osoba sa invaliditetom.

Foto: Beoinfo Foto: Beoinfo

- Gradonačelnik je obećao da će u narednoj godini biti pokrenuto pitanje 50 personalnih asistenata i očekujem da će kao i sva dosadašnja obećanja ispuniti. Najvažnije je to što je u gradu uspostavljen sistem, da imamo kome da se obratimo, da sve dolazi na pravo mesto i da se preduzimaju akcije. Nadamo se boljim i većim rezultatima jer prethodne aktivnosti, kao što su postavljanje rampi, obezbeđivanje prevoza, zaposlenje govori u prilog tome da smo na dobrom putu – precizirao je Stanojević.

Predsednik Urduženja distrofičara Beograda i predstavnik gradskih organizacija osoba sa invaliditetom Dušan Trojanović je naveo da je današnji sastanak bio dobra prilika da se napravi retrospektiva dostignuća grada u oblasti zaštite osoba sa invaliditetom.

- S obzirom na to da je gradonačelnik veoma operativan, sastanak je bio radni i doneti su konkretni zaključci. Jedan od najvažnijih jeste formiranje Saveta za poboljšanje položaja osoba sa inavliditetom, što pokazuje da postoji dobra volja za rešavanje naših problema - zaključio je Trojanović.

Sastanku su prisustvovali članica Gradskog veća Mirjana Milutinović, sekretarka za socijalnu zaštitu Nataša Stanisavljević i direktor JP "Gradsko stambeno" Nikola Kovačević.

(Telegraf.rs / Beoinfo)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA