DOGOVOR SA BEOGRAĐANIMA: Sa ZVEZDARCIMA sređeni obnova dečjeg igrališta i parka! (FOTO)

- Mi smo gradska vlast koja je svakodnevno na terenu, razgovaramo sa ljudima, obilazimo sve delove Beograda i trudimo se da rešimo što više problema - poručio je gradski menadžer Goran Vesić

  • 3

Gradski menadžer Goran Vesić zajedno sa članicom Gradskog veća Vesnom Ivić i narodnom poslanicom Aleksandrom Tomić posetio je sinoć građane koji žive u ulici Matice Srpske 65 u Mirijevu, na opštini Zvezdara.

Ovo naselje u Beogradu je konačno dobilo asfaltiranu ulicu! (FOTO)

Povod za posetu čelnika grada bio je poziv građanke Tamare Ban koja se uključila u program RTV Studio B kada je gostovao menadžer Vesić i požalila se na probleme koje građani naselja u kome živi imaju posle sanacije klizišta koje je proradilo u majskim poplavama 2014. godine.

Gradski menadžer Vesić pozvao je Tamaru da poseti Skupštinu grada Beograda, a danas je zajedno sa Vesnom Ivić i Aleksandrom Tomić iznenada posetio ove zgrade u Mirijevu.

Posle obilaska zgrada i okoline, Vesić je održao sastanak sa stanarima na kome je dogovoreno da se obnovi dečje igralište i park koji su uništeni prilikom sanacije klizišta u Matice srpske, da se poslovni prostor koji pripada Gradu Beogradu a koji se nalazi i zgradi pretvori u klub penzionera i da se izvrše najhitnije intervencije u ulazima zgrada. Vesić je posle sastanaka rekao da mu je bilo zadovoljstvo da upozna "divne ljude koji sami uređuju zgradu u kojoj žive i žele da im okolina bude lepša".

Foto: Beoinfo Foto: Beoinfo

- Tokom poplava 2014. godine proradilo je veliko klizište u Matice srpske koje nije samo ugrozilo put koji prolazi ispod već i stambene zgrade u kojima se sada nalazimo. Grad Beograd je veoma brzo i trajno sanirao ovo klizište tako da su građani sada potpuno bezbedni. Nažalost, pomeranje zemlje uništilo je dečije igralište kao i protivpožarni put. Danas smo dogovorili da se obnovi dečije igralište kao i park koji se nalazio ovde kako građani koji žive u ovim zgradama imali bolji kvalitet života. Pored toga, u jednom od praznih poslovnih prostora koji se nalazi u zgradi otvorićemo klub penzionera - najaviio je gradski menadžer i dodao da će JP „Javno stambeno” zajedno sa građanima u okviru akcije malih projekata izabrati šta je najvažnije da se uredi u ulazima ovih zgrada.

Foto: Beoinfo Foto: Beoinfo

On je pozvao građane da prijavljuju probleme i da ponude predloge kako bi im Grad Beograd pomogao da urede zgrade u kojima žive.

- Mi smo gradska vlast koja je svakodnevno na terenu, razgovaramo sa ljudima, obilazimo sve delove Beograda i trudimo se da rešimo što više problema. Beograd je naš grad koji samo zajedno možemo da uredimo i napravimo od njega bolje mesto za život - poručio je Vesić.

Članica Gradskog veća Vesna Ivić se zahvalila Tamari Ban zato je preuzela incijativu, okupila komšije i pozvala nadležne da posete njenu zgradu.

- Danas sam srećna jer smo zajedno dogovorili kako da rešimo određene probleme jer vlast postoji zbog građana – istakla je Ivić.

Ona je dodala da se danas razgovaralo i o tome kako da se reši problem pasa - lutalica i da je tom prilikom građanima predstavljeno celovito rešenje koje priprema Grad Beograd sa izgradnjom novog azila "Grad za pse", kao i uređenog groblja za kućne ljubimace.

Sastanku su prisustvovali i Boban Stanojević, direktor JKP Zelenilo Beograd, Budimir Grubić, direktor Veterinarske ustanove Beograd i Nikola Kovačević, direktor JP Javno stambeno.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Marijana

    13. februar 2016 | 10:42

    Zasto ne sredite sportski centar Olimp? Prethodna vlast je od tog centra napravila mesto gde dolaze i mladi i stari i provode kvalitetno vreme tu, ali kako je 2012 predat socijalistima samo propada. Nijedan jedini dinar nije ulozen u njega. Tobogani i kucice za decu se raspadaju, plasim se da ce dete da mi propadne kroz neku dasku kad se igra. Ajde sad posto ste krenuli u tu vasu kampanju, lepo svratite i do Olimpa!

  • ATIMUS

    13. februar 2016 | 11:55

    E to ce da izvuce bruku i sramotu sline zvezdarskih rukovodioca i njihovih lobiranih korumpiranih sektora i inspekcija ....posadis dva drveta a gradjani glupi

  • Srpskibek

    13. februar 2016 | 11:29

    Ovaj vesic je kao feniks..od 90 /tih.taman pomislis nestao je..a on se pojavi od nekud

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA