OVO JE NAJLEPŠA ZGRADA U BEOGRADU: Na ulazu vas čekaju NASMEJANI JURIJ GAGARIN i digitalni časovnik! (FOTO) (VIDEO)

Stanari najlepše zgrade u Beogradu, na svom ulazu imaju nikog drugog do sliku Jurija Gagarina, koja svetli kao reklama i privlači pažnju svakog prolaznika

  • 8

U ulici Jurija Gagarina 275, na ulazu od zgrade, nalazi se nešto sasvim inovativno i neočekivano. Naime, tu je postavljena je svetleća reklama, na koju niko ne ostaje ravnodušan. Na ovoj tabli možemo videti datum, vreme, temperaturu, ali i nešto sasvim drugačije - lik Jurija Gagarina, čije ime ulica nosi.

Podsetimo, Jurij Gagarin je bio sovjetski (ruski) kosmonaut, koji je prvi leteo u svemir, 12. aprila 1961.

Ova zgrada proglašena je za najlepše sređenu u Beogradu. Susedi iz okolnih zgrada su nam rekli da su i njihovi ulazi lepi, ali da ovo prevazilazi svako očekivanje te da je ovo sada najlepši ulaz.

Slika govori više od reči. Pored svetleće reklame, kojoj se svi možemo diviti, tu je i delom okrečena narandžasta fasada.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Ono što je zanimljivo, jeste, da je glavni i skoro jedini inicijator svega, predsednik Skupštine stanara Ranko Marjanović, koji uglavnom sam finansira ove "projekte".

- Fantastično, zgrada je sređena kao apoteka. Svi smo oduševljeni i lepše se osećamo u ovakvom prostoru - rekao nam je Trutin Nedeljko, jedan od stanara ove zgrade, koja definitno privlači pažnju.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

- Sve što napravi predsednik to je lepo. Imamo i radio u liftu, da se opustimo dok se vozimo. Promenjeni su svi prekidači za svetla i zvona. Zamenjena su ulazna vrata, polepljene pločice. Svuda su postavljene bezbednosne kamere - ispričala nam je Jula Marjanović, penzionerka.

U holu zgrade u prizemlju nalaze i fotografije kako su nekada izgledali unutrašnjost zgrade i stari zidovi. Tako da se može napraviti paralela pre i posle, kako je nekada bilo.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

- Soliter je zaista procvetao pored ovakvog predsednika, i skočile su cene kvadrata posle ovakvih intervencija - izjavili su stanari za beogradske medije.

Kako saznajemo, sledeći potez biće sađenje drveća i cveća u parkiću ispred i oko same zgrade, kao i završavanje cele fasade.

Pogledajte kako sve ovo izgleda:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sasa

    18. februar 2016 | 00:28

    Nazalost ovo je olicenje naseg primitivizma koji se predstavlja kao otmenost.Nije ni cudo jer ovo je getoizirana drzava sa getoiziranim stanovnistvom i novim generacijama koje su stasale a da nisu imale prilike da upoznaju svet vec su im idoli pevaljke i kriminogene osobe.Sve se to oslikava i na kichu koji preovladjuje i biva proglasen za kulturu.Uz ovu zgradu ide i novogodisnje osvetlenje Bg krajem meseca februara.Kao tacka na i. Nije ni cudo sto smo tu gde jesmo.Cudo bi bilo da je drugacije.Sada pustite jos neki Cecin hit i sve se uklapa kao u slagalici.

  • Francuskinja

    18. februar 2016 | 01:14

    Ljudi šta je ovde lepo?

  • Xo

    17. februar 2016 | 23:41

    Blok 45 !Novi Nbgd <3

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA