ZBOG STRAHA OD TERORIZMA aerodrom "Nikola Tesla" vraća rendgensku kontrolu?

Ukoliko bude procena rizika takva da je potrebno da se vrati rendgenska kontrola na ulaz, ona će biti vraćena - kažu iz Direktorata za civilno vazduhoplovstvo

  • 0

Direktorka Direktorata za civilno vazduhoplovstvo Srbije Mirjana Čizmarov izjavila je danas da se razmatra mogućnost uvođenja rendgenske kontrole na ulaz terminala 1 na Aerodromu "Nikola Tesla", dodajući da to zavisi od procene rizika.

- Razmatra se ta mogućnost. Ukoliko bude procena rizika takva da je potrebno da se vrati rendgenska kontrola na ulaz, ona će biti vraćena - rekla je u "Beogradskoj hronici" Čizmarov, koja je i potpredsednica "Evrokontrola".

POJAČANA BEZBEDNOST NA BEOGRADSKOM AERODROMU: Na svakom terminalu po tri rendgena i detektorska vrata!

Navodeći da je nemoguće nešto unapred planirati i sprečiti, ona je ocenila da se više ne radi o prtljagu koji je ostavljen bez nadzora, već o ljudima koji eksplozivne naprave vežu za sebe.

- Upravo zbog toga smo danas na Aerodromu "Nikola Tesla" razmatrali mogućnost uvođenja KDK kontrole na ulaz Terminala 1. To će malo usporiti protok robe i ljudi u smislu čekiranja i odlaska na let -  rekla je Čizmarov.

OVAKO izgledaju rakete sa beogradskog aerodroma ZBOG KOJIH JE DRHTALA CELA SRBIJA (FOTO)

Prema njenim rečima, radi se o rendgenskoj kontroli koje je nekada bilo na Aerodromu "Nikola Tesla".

Foto: A. Nalbantjan Foto: A. Nalbantjan

- Evropa je od nas zahtevala da se zbog lakšeg protoka putnika to ukloni i mi smo to uklonili - rekla je Čizmarov.

Ona je istakla i da su pre nekoliko dana dobili konačan izveštaj američke Agencije za obezbeđivanje vazduhoplovstva, koji je pokazao da je Aerodrom "Nikola Tesla" u potpunosti spreman za uspostavljanje redovnog saobraćaja sa SAD.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA