Tender za TRG SLAVIJE gotov do 12. maja, početak radova do 15. juna! (FOTO)

Gradski menadžer objasnio je da će tokom radova postojati paralelna saobraćajnica, koja će se od Makenzijeve pružati preko parkinga do Ulice kralja Milana, kako bi se saobraćaj nesmetano obavljao za vreme radova

  • 3

Gradski menadžer Goran Vesić rekao je da će tender za uređenje Trga Slavija biti završen 12. maja, a radovi bi, kako se nada, mogli da počnu do 15. juna, kada se sve planirane procedure završe.

BEOGRAD ZA 155 DANA U SASVIM NOVOM RUHU: Evo kako će izgledati trg Slavija posle rekonstrukcije (VIDEO)

Prema njegovim rečima, radovi će trajati 150 dana, a nadležni će učiniti sve da oni budu kvalitetni i završeni u roku.

TENDER ZA SLAVIJU: Menadžer grada pozvao sve kompanije da učestvuju u realizaciji velikog projekta

Slavija će imati "velelepnu" fontanu, biće uređen prostor između Ulice kralja Milutina i Slavije, a postojaće posebna traka samo za autobuse. Neće biti stajališta na samom trgu i tako ćemo dobiti potrebnu prohodnost - rekao je Vesić.

Foto: beograd.rs Foto: beograd.rs

Gradski menadžer objasnio je da će tokom radova postojati paralelna saobraćajnica, koja će se od Makenzijeve pružati preko parkinga do Ulice kralja Milana, kako bi se saobraćaj nesmetano obavljao za vreme radova.

- Sugrađanima se unapred moramo izviniti zbog neprijatnosti tokom trajanja radova, ali rezultat će biti uređeni Trg Slavija i Bulevar oslobođenja, kojim će građani biti zadovoljni -rekao je Vesić.

Foto: wikipedia/TheMiner Foto: wikipedia/TheMiner

Govoreći o očuvanju gradića Pejtona, Vesić je rekao da razgovarao sa zakupcima objekata, kao i da je inicirana izrada plana detaljne regulacije za taj deo Vračara, te da će gradić Pejton biti posebno uređen.

- Biće predviđena takva vrsta delatnosti, a potom ćemo ući u rekonstrukciju kojom će biti vraćen u prvobitno stanje prema izvornom projektu arhitekte - rekao je Vesić i napomenuo da će objekte nakon toga dobiti u zakup samo određeni delatnici, poput starih zanatlija i umetnika, čime će se napraviti jedna vrsta umetničke kolonije.

Foto: Beoinfo Foto: Beoinfo

- Sa zakupcima je utvrđeno šta sve treba da se uradi i mi smo jedina vlast koja je zaista učinila nešto kako bi se ovaj deo Vračara uredio. Tako će Čuburci do druge polovine sledeće godine dobiti konačno jedan uređeni prostor - rekao je Vesić.

On je podsetio da je na na Vračaru ugrađeno skoro 1.000 parking senzora, a plan za sledeću godinu je još 5.500 njih, kojima će se pokriti Stari grad i deo Savskog venca.

Rekonstrukcija Kalenić pijace po projektu iz 2009. godine takođe je u toku, rekao je Vesić, i podsetio da će se radovi obaviti u četiri faze, koji će trajati dve godine, bez prekida rada pijace i "uz očuvanje njenog duha".

Vesić je podsetio i na izgradnju 235 stanova za osobe koje su stekle status izbeglica za period 1991-1995. godine, a imaju prebivalište u Beogradu, ističući da je konkurs završen, a da je u toku izbor izvođača radova.

Foto: Profimedia Foto: Profimedia

Očekuje se da radovi počnu za nekoliko meseci, dodao je Vesić.

- Vrednost projekta je 850 miliona dinara, od čega će Grad uložiti 332 miliona. Rok je 14 meseci i nadam se da ćemo do kraja 2017. godine biti u mogućnosti da obradujemo 235 porodica - rekao je on i dodao da je na istoj lokaciji predviđena i izgradnja još 380 stanova.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dole vlada

    27. april 2016 | 04:05

    Aj u pare da se zna ko je dobio posao.

  • nesha

    3. maj 2016 | 18:00

    Prohodnost ce biti zadovoljavajuca samo ako Bulevar oslobodjenja bude prosiren za jos jednu saobracajnu traku do Autokomande

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA