≫ 

OVA FOTKA NILSKIH KONJA U IZMETU IZ BEO ZOO-VRTA JE ZAPALILA INTERNET: A evo šta je ZAISTA istina! (FOTO) (VIDEO)

- Već 30 godina unazad, životinjama se voda menja svako jutro. Ako je neko i snimio izmet u vodi, to je zato što nilski konji obeležavaju svoju teritoriju tako što obavljaju fiziloške potrebe u njoj - objašnjava direktor Zoo-vrta

  • 22

- U Beogradu, glavnom gradu Srbije, nalazi se zoološki vrt gde žive dva nilska konja u najgorim uslovima koje ljudski um može da zamisli. Oni leže u malom prostoru, prljavom i smrdljivom okruženju prepunom njihovog izmeta. Nilski konji samo leže, pod stresom su i u depresiji, očigledno su nesrećni, a verovatno i bolesni. Molim vas da potpišete peticiju za pomoć ovim životinjama kako bismo im našli novi smeštaj pre nego što bude kasno… - navodi se u tekstu peticije za spasavanje dva nilska konja iz Zoološkog vrta u Beogradu, a koju je, do sada, potpisalo više od 15 hiljada ljudi.

ESKOBAROVI NILSKI KONJI TERORIŠU STANOVNIŠTVO: Svi su u strahu, kao kad je narko-bos bio živ (FOTO) (VIDEO)

Na sajtu change.org na kome je i sporni snimak koji su načinili strani turisti u novembru prošle godine, navode kako su ove životinje bolesne i žive u veoma nehumanim uslovima i da će zbog toga peticiju proslediti organizacijama PETA, International Animal Rescue i Animal Planet.

(VIDEO) Dali smo LISICI da prognozira pobednika 150. Večitog derbija!

Foto: Facebook/Klara Sandulovic Foto: Facebook/Klara Sandulovic

Dirnuti onim što smo videli, odlučili smo da i sami posetimo Kalemegdan i dom retkih i egzotičnih životinja i uverimo se u navedeno.

Nije bilo teško da ih nađemo pošto su ostali na istom mestu na kom su bili i pre, otpilike, dve decenije.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Međutim, ono što smo tamo zatekli nas je prijatno iznenadilo. Umesto dva, zatekli smo tri nilska konja. Najveći, verovatno mužjak, odmarao je u bazenu u zatvorenom delu, dok su se ženka i njeno mladunče, bezbrižno brčkali napolju u otvorenom bazenu. Nisu delovali bolesno, bar ne majka i mladunče.

Mečka Gordana nema pojma, ali zato PAPAGAJI IZ ZOO-VRTA TAČNO ZNAJU KAD SE ZAVRŠAVA ZIMA!

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Povodom spornog snimka, kontaktirali smo i direktora ZOO vrta Srboljuba Aleksića (32) koji nije osporio da je snimak napravljen u našem zoološkom vrtu i da su životinje na istom prostoru već 60 godina, ali je demantovao da tim životinjama nije dobro.

MEČKA GORDANA OSTALA JE U PEĆINI I NIJE VIDELA SVOJU SENKU! Da li to znači da će ZIMA još trajati? (VIDEO)

Foto: Telegraf.rs Foto: Telegraf.rs

Već 30 godina unazad, životinjama se voda menja svako jutro. Ako je neko i snimio izmet u vodi, to je zato što nilski konji obeležavaju svoju teritoriju tako što obavljaju fiziloške potrebe u njoj - objašnjava Aleksić i dodaje:

RODE STIGLE U BEO ZOO VRT: Pogledajte kako se MAZE umiljati LAVIĆI Vuk i Elza! (FOTO) (VIDEO)

- Nikakvih problema sa njima nema. Dva odrasla nilska konja su u poznim godinama, a ipak su dobili bebu pre nekoliko meseci i da nisu zdravi, to ne bi mogli. Osim toga, već 50 godina se reprodukuju. Jedino to smo, generalno, ograničeni prostorom, ali idemo na to da sklonimo kaveze okolo i proširimo im prostor, kao i vukovima i to ćemo i uraditi u dogledno vreme.

(VIDEO) STIŽU PINGVINI U BEO ZOO VRT: I evo koje još NOVE UMILJATE životinje!

Pogledajte u kakvim uslovima smo ih zatekli:

(Slađana Vasić)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • GajA

    12. maj 2016 | 15:03

    Zivim u bg i imam zelju da posetim zoo vrt ali to jos nikad nisam uradio, jer je ulaznica preskupa, kao da cu da im odnesem tigra.

  • Dragan

    12. maj 2016 | 13:08

    Svakako ih treba pustiti u divljinu

  • Јасмина

    12. maj 2016 | 13:37

    СРАМОТА.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA