≫ 

POSLEDNJI POZDRAV VALTERU: Hiljade ljudi na Novom groblju ispratilo Batu na večni počinak! (FOTO) (VIDEO)

Brojni poštovaoci lika i dela slavnog Valtera, kao i prijatelji i glumci stigli su na Novo groblje pola sata ranije, a prisutan je bio i unuk Josipa Broza Tita, Joška Broz

  • 22

Dva sata nakon komemoracije održane u Starom dvoru, u 13.00 sati na Novom groblju u Beogradu počelo je opelo, posle čega je heroj našeg detinjstva, besprekorno talentovani glumac Velimir Bata Živojinović ispraćen na večni počinak u Aleji velikana.

DOSAD NEVIĐENI VIDEO BATE ŽIVOJINOVIĆA: Ovako je Valter zvao Kineze da dođu u Beograd (VIDEO)

Brojni poštovaoci lika i dela slavnog Valtera, kao i prijatelji i glumci, stigli su na Novo groblje pola sata ranije.

Foto: Milena Đorđević Foto: Milena Đorđević

NA GLUMU OTIŠAO ZBOG KAUBOJSKIH FILMOVA: Batin drug iz detinjstva sve rasplakao na komemoraciji! (FOTO)

Foto: Milena Đorđević Foto: Milena Đorđević

Prisutan je bio i unuk Josipa Broza Tita, Joška Broz. On je za Telegraf rekao da je njegova dužnost da isprati Batu.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

- Ostaće velika praznina. Bata i ja smo prijatelji još sa Briona. Moj deda ga je mnogo voleo i moja je dužnost, zapravo najmanje što mogu da učinim, jeste da budem ovde - rekao je Joška.

Foto: Milena Đorđević Foto: Milena Đorđević
Foto: Milena Đorđević Foto: Milena Đorđević

Poslednji pozdrav najvećoj veličini jugoslovenskog glumišta, između ostalih uputili su Ivica Dačić, Aleksandar Antić, Žarko Obradović, Radoš Bajić, Toma Kuruzović, Dragan Petrović Pele, Branimir Brstina, Nikola Kojo.

Foto: Milena Đorđević Foto: Milena Đorđević

Došao je i Vojislav Šešelj.

Foto: Milena Đorđević Foto: Milena Đorđević

Kolege nisu izdale Valtera. Jedna od brojnih bila je i Mira Banjac.

Foto: Milena Đorđević Foto: Milena Đorđević

Kao i Radmila Živković, Vesna de Vinča, Dragan Džajić Džaja, Neda Todorović, Borislav Zečević, Radoslav Zelenović, ali i Lepa Brena, Gorica Popović, Jelena Žigon, Dragan Bjelogrlić, Vesna Čipčić, Nada Đuričin, Miki Krstović, Tanja Peternik i mnogi drugi.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Posebno dirljiv govor na Novom groblju održao je Milorad Mandić Manda.

Foto: Milena Đorđević Foto: Milena Đorđević

- Velimire, znam šta bi mi sada rekao. Nikada te tako nismo ni zvali. Zvali smo te Bata. Samo što smo imali tu privilegiju da te zovemo ocem, učiteljem. Hvala ti za privilegiju što smo te upoznali. Hvala ti za nagradu što smo igrali sa tobom. Dobro. Imamo prava da se ljutimo što se ovako zavrsilo. Ali, mnogo smo ponosni na tebe i na Lulu i na Miljka i na unučice i na Jelenu, jer ste se borili kao lav sve ove četiri godine - kaže Manda kroz suze i dodaje:

Foto: Milena Đorđević Foto: Milena Đorđević

- Od tebe smo krali zanat, a tebi je žao što bismo i više. I znao si da smo krali, ali si to pratio sa osmehom. Znao si da će kroz nas živeti još dugo neki tvoj pogled, geg, neka tvoja emocija. Ovo je još jedna u nizu godina glumaca. Možda je budžet onog gore ministra kulture mnogo veći. Srešsćeš se sa mnogo kolega i kolegenica. Pozdravi ih puno i reci im da sužzivi. Mnogo si nas voleo. Mi tebe nismo. Obožavali smo te. E, pa Bato, hvala ti za sve i naravno - mi smo ti večno zahvalni - rekao je Manda.

Od našeg Valtera se oprostila i njegova koleginica Danica Maksimović.

Foto: Milena Đorđević Foto: Milena Đorđević

- Dragi moj Bato, drhtim kao od prvog trenutka 1978. godine, kada je prvi put moj kadar trebalo da se odigra pred tobom. Kada je trebalo da ti sperem ranu. Shvatio si moj problem i tražio si malu pauzu, kojaje tebi navodno potrebna. Zato što si veliki. Zatim si me poveo u stranu i rekao par rečenica koje nikada neću zaboraviti. Neizrecivi trenuci sreće, taj tvoj zagrljaj ostaće u mom srcu zauvek. Kada sam saznala da ti je loše, obuzela me je neizreciva tuga. Svaki put kada si se povredio, mislila sam kako će proći, izvući ćeš se, čime si i nas učio. Tvoje vrline, posebnost, snalažljivost, požrtvovanost, sve su to vrline koje su te krasile. Nikada ti nisam rekla koliko te volim. Uvek sam imala osećaj sigurnosti kada si pored mene. Duboko ću čuvati u srcu nase prijateljstvo - kroz suze je ispričala Danica i dodala da  će svaki tuzan dan u buduće biti lepši kada ga se seti.

opelo (15)

- Ne verujem da moram da se oprostim od tebe. Znaš koliko te volim i ja sam osećala da i ti mene voliš. Ovo je najiskrenija prića. Mnogo ti hvala. Imao si se zasta i roditi. Neka te anđeli čuvaju. Slava ti! - rekla je ona.

Foto: Telegraf

Foto: Telegraf

Ovo je grobno mesto u Aleji velikana u kom je upokojen heroj domaće kinematografije.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Opelo su održali otac Jovan i izaslanik patrijarha Irineja, protojerej stafrofor Stojadin Pavlović,kada je povorka tuge, predvođena trubačima, počela da se kreće uz zvuke posmrtnog marša.

Video pogledajte ovde:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Beskrajno Plavetnilo

    26. maj 2016 | 13:40

    Putuj lako mangupe neodoljivi!

  • SFRJ

    26. maj 2016 | 19:14

    Voleli smo ovog coveka ,neki manje a neki vise, uglavnom svi su ga voleli

  • Bgd

    26. maj 2016 | 22:25

    Mnogo smo glumaca izgubili, tuga, primecujem da niko ne pominje Milenka Zablaćanskog. Ne sme niko da se zaboravi. Nikad.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA