Grad Beograd poslao SPECIJALIZOVANA VOZILA I TIM za pomoć u Makedoniju (FOTO)

– JKP „Beogradski vodovod i kanalizacija” poslalo je svoje najveće vozilo za otčepljivanje fekalija, slivničkih veza i za isisavanje sadržaja iz kanalizacija i podruma - rekao je Darko Glavaš, direktor "Beokom servisa"

  • 2

Grad Beograd uputio je danas tim od sedam ljudi, dva specijalizovana vozila i dve pumpe u Skoplje kako bi što pre bile sanirane posledice poplava koje su nedavno zadesile Makedoniju, izjavio je za Beoinfo direktor „Beokom servisa” Darko Glavaš.

– JKP „Beogradski vodovod i kanalizacija” poslalo je svoje najveće vozilo za otčepljivanje fekalija, slivničkih veza i za isisavanje sadržaja iz kanalizacija i podruma. JKP „Gradska čistoća” uputilo je veliku fekalnu cisternu koja će pomoći u isisavanju mulja, a JP „Beogradvode” dve pumpe velikog kapaciteta, 2.000 litara u minuti, koje će pomoći da se isprazni voda iz začepljene kanalske mreže, vodovodnih i kanalizacionih sistema ili privatnih kuća – istakao je Glavaš.

Foto: Beoinfo Foto: Beoinfo

Prema njegovim rečima, planirano je da ekipe u Makedoniji ostanu sedam do deset dana, ali ukoliko Vlada Makedonije i Grad Skoplje odluče da im je ta pomoć neophodna duže, oni će ostati koliko bude bilo potrebno.

Beograd saoseća sa narodom Makedonije, rekao je Glavaš i podsetio da je i Srbiju ovakvo nevreme pogodilo pre nekoliko godina, te da je „ljudski pomoći, a gradonačlenik Beograda je to prepoznao”.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Raspucin

    9. avgust 2016 | 10:42

    Jeste i oni su nama al ajde kao i uvek mi smo Srbi

  • Milenko

    9. avgust 2016 | 11:20

    Neka oni prvo ocepe kanalizacije po Beogradu kojih ima milion zapuzenih,pa onda neka naravno pomazu drugima!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA