≫ 

ON JE SRPSKI HEROJ: Ovo je kuvar koji je dobio otkaz jer je Nemce sprečio da u Skadarliji pevaju "Lili Marlen" (FOTO)

- Pobunio sam se što se Nemcima svira ta pesma u srcu Beograda, gde su njihovi preci napravili strašne zločine - rekao je Orelj

Kuvar Marko Orelj pre četiri dana dobio je otkaz u skadarlijskom restoranu "Kapetan Koča putuje", jer se pobunio što su muzičari u lokalu gostima iz Nemačke svirali pesmu "Lili Marlen".

BEOGRADSKI GIMNAZIJALCI NA ULICI: Đaci protestovali zbog profesorovog otkaza

Korpulentnom kulinaru zasmetala je numera koju je otpevala Marlen Ditrih i koja direktno asocira na nemačku okupaciju Srbije. Poznato je da je ova pesma bila nezvanična himna nemačkih vojnika u Drugom svetskom ratu.

- Dok sam pripremao hranu, čuo sam iz restoranskog dela kako odjekuju taktovi pesme koju su na usnama imali fašistički vojnici kada su počinili najveće zločine u istoriji čovečanstva - objasnio je Orelj svoje motive.

- Izašao sam i rekao muzičarima da odlože instrumente i prekinu sa svirkom. Zatim sam pozvao menadžera restorana, a on se samo smejao na ono što sam rekao. Pitao sam ga da li je normalno da se ovakve pesme sviraju usred Beograda, na šta mi je on odgovorio da mogu da idem kući - kaže Orelj.

Više od otkaza kuvaru je zasmetalo što niko od osoblja u restoranu nije reagovao kada su muzičari počeli da sviraju ovu pesmu.

- Došli smo u situaciju da u svojoj zemlji, pred svakim ko dođe iz inostranstva, ponizno pognemo glavu. Pobunio sam se što se Nemcima svira ta pesma u srcu Beograda, gde su njihovi preci napravili strašne zločine - revoltiran je kuvar.

Menadžer restorana Dragan Nedeljković potvrdio je da je Orelju rekao da ide kući, kada je ovaj od njega tražio da se prekine svirka.

- Počeo je glasno da viče kako ta pesma ne sme da se svira. On nije na posao primljen da bude muzički urednik, već kuvar. Nisam znao da je pomenuta pesma imala takvu istorijsku ulogu tokom Drugog svetskog rata - objašnjava Nedeljković razloge za otkaz Orelju.

Nedeljković jutros nije na poslu, a njegove kolege nisu htele da komentarišu ceo incident.

Ovaj kuvar, inače, voli da se fotografiše pored spomenika. Često postavlja fotografije okupacije Beograda i posebno je naklonjen Rusima.

On često na svom Fejsbuk profilu objavljuje fotografije pravoslavnih manastira i crkava.

(Telegraf.rs/Večernje novosti)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pedja

    9. decembar 2016 | 12:46

    Kako magarce da znas kad si vjerovatno studirao na privatnom fakultetu.Tebi otkaz a kuvaru povisica

  • Saša

    9. decembar 2016 | 12:47

    Pa šta ako se slika pored manastira i spomenika. Ne znam šta Vam znače poslednja dva pasusa u testu. Interesantno- kuvar zna a menadžer ne (opšta kultura i obrazovanje)

  • Zak

    9. decembar 2016 | 12:47

    Kralj

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA