≫ 

Sve o kineskom biznismenu koji otvara avio-liniju Beograd-Peking: Razlikuje se od drugih bogataša (FOTO)

Feng je za Saut Čajna Morning post rekao da živi jednostavnim životom, ne pije, ne puši, ne ide na prijeme, karaoke ili masaže, i da je drugačiji od ostalih kineskih privrednika

  • 1
Foto: Wikipedia/World Travel & Tourism Council Foto: Wikipedia/World Travel & Tourism Council

Kineski biznismen i milijarder Čen Feng (74), koji treba da uspostavi direktnu avio-liniju Beograd - Peking, započeo je 1993. godine biznis u avio-industriji sa jednim boingom 737, a danas njegova kompanija HNA ima čak 13 aerodroma i 1.250 aviona.

Letnji red letenja na BG aerodromu: Evo koje linije se uvode!

Feng je glavni čovek i osnivač moćne kompanije HNA Group koja je nedavno potpisala pismo o namerama sa Vladom Srbije o uspostavljanju dugo čekanih interkontinentalnih letova između dva glavna grada, piše "Blic".

On je predsedavajući Borda direktora cele korporacije HNA Group Ltd, a pored toga i član Izvršnog odbora Svekineske federacije industrije i trgovine, ali i profesor na nekoliko značajnih univerziteta u Kini.

U Kini je Feng poznat kao deklarisani budista, a poznat je i po veoma skromnom životu.

Feng je za Saut Čajna Morning post rekao da živi jednostavnim životom, ne pije, ne puši, ne ide na prijeme, karaoke ili masaže, i da je drugačiji od ostalih kineskih privrednika.

On je dodao da mu je cilj da do 2020. HNA uđe u 100 najjačih svetskih korporacija, a do 2030. u top 50.

Prema informacijama iz 2012. njegova imperija prijavila je prihod od 17,5 milijardi dolara i profit od oko 837 miliona dolara. Već nakon tri godine, u 2015., godišnji prihod je narastao na oko 30 milijardi dolara.

U okviru matice HNA pored kompanije Hainan Airlines, koja će uspostaviti liniju Beograd-Peking, nalazi se još i 13 avio kompanija. Cela grupacija ima više od 1.250 aviona i leti na 1.100 domaćih i međunarodnih destiancija, 270 gradova, a opslužuje 92 miliona putnika godišnje.

Sporazum o direktnoj avio-liniji trebalo bi da bude ozvaničen narednih dana pošto će predsednik Tomislav NIkolić boraviti u Pekingu u četvrtak i petak u zvaničnoj poseti Kini.

(Telegraf.rs / Tanjug / Blic)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA