Vanredna kontrola ugostiteljskih objekata u Beogradu: Ne poštuju radno vreme, ni zakon, registrovani na drugim adresama

Protiv vlasnika dva objekta pokrenuti su prekršajni i krivični postupci koji mogu da dovedu do njihovog zatvaranja

  • 4

Sekretarijat za inspekcijske poslove grada Beograda u saradnji sa komunalnom policijom sproveo je sinoć vanrednu kontrolu ugostiteljskih objekata u Zetskoj, Skadarskoj i Cetinjskoj ulici i kontrolisano je da li vlasnici ugostiteljskih objekata poštuju radno vreme, a ekološka inspekcije je kontrolisala nivo buke, saznaje Tanjug.

Ovo su svi nepušački kafići u Beogradu na jednom mestu (MAPA)

Svi ugostiteljski objekti su postovali odluku o ograničenju radnog vrmena i nivou buke izuzev dva, od kojih jedan javno na svojoj web prezentaciji reklamira duže radno vreme od propisanog i time otvoreno krši odluku Skupštine grada.

Protiv vlasnika ta dva objekta pokrenuti su prekršajni i krivični postupci koji mogu da dovedu do njihovog zatvaranja - rečeno je Tanjugu.

Navodi se i da je ustanovljeno da su vlasnici oba privredna subjekta registrovali sediste svojih klubova u APR na adrese Skadarka 40c i Skadarska 40g čime su pokušali da izigraju gradsku odluku.

Foto-ilustracija: pixabay.com Foto-ilustracija: pixabay.com

- U tome nisu uspeli jer je za gradsku inspekciju jedino važno gde se nalazi bašta i objekat, a ne gde je registrovan - rečeno je u Gradskoj upravi.

U gradskoj upravi navode i da se zbog stalnih pokušaja pojedinih vlasnika ugostiteljskih objekata da izigraju zakon razmišlja o zabrani obavljanja ugostiteljske delatnosti u čitavom kompleksu jednog objekta u Cetinjskoj kao i da je poslato pismo vlasniku celog kompleksa sa upozorenjem da grad više neće tolerisati takvo ponašanje njihovih zakupaca.

Daljinac baner

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA