≫ 

Iza ove fotografije s lutkama krije se genijalan plan devojčica: Dunja (13) i Selena (12) oduševile su ceo Beograd (FOTO)

- Imale smo puno igračaka koje su nam ostale iz ranog detinjstva i odlučile smo da ih podelimo sa ostalima. To su duplikati ili lutke sa kojima smo se malo igrale. Sada ih prodajemo za 300 dinara - priča Selena

  • 4

Devojčice Dunja Rajišić (13) i Selena Vilotić (12) dosetile su se kako da zarade za džeparac, a da im za to ne treba nikakvo ulaganje. One su rešile da unovče svoju zaostavštinu od Barbi lutaka i Pokemon igračaka koje imaju na gomile i otišle na berzu igračaka, koja se održava jednom mesečno.

Bili smo na berzi igračaka: Ovde stari dinosaurus košta 2.000 (FOTO)

Miroslav ima najstarijeg štrumpfa na svetu: I potpuno se razlikuje od ostalih malih plavaca (FOTO)

Selenina mama je u novinama videla najavu za berzu na kojoj se razmenjuju i prodaju igračke u jednom lokalu u centru grada i predložila joj da odu. Društvo im je pravila i Selenina drugarica iz detinjstva Dunja, sa kojom je od malih nogu skupljala Barbike.

- Imale smo puno igračaka koje su nam ostale iz ranog detinjstva i odlučile smo da ih podelimo sa ostalima. To su duplikati ili lutke sa kojima smo se malo igrale. Sada ih prodajemo za 300 dinara - priča Selena, učenica šestog razreda Osnovne škole "Jovan Miodragović" dok zadovoljno trlja rukice zbog prve prodate lutke.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

- Imam neke lutke koje jako vrede, iz nekih crtaća, njih sam dobila još davno. Sačuvala sam ih jer su bile dosta skupe, a i jako su lepe. Samo Barbika imam 15-ak.

Dunja, iako već sedmi razred, ima 20 barbika. Ima čak i veliku kuću za lutke...

- Kući imam čitavu gajbicu lutaka, ali bilo mi je žao da ih sve donesem jer neke želim da sačuvam. Kad mi dođe neka mlađa osoba, igramo se sa njima zato što još uvek volim da se igram - ne krije Dunja.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Devojčice su na berzi igračaka izložile čitavu opremu koju jedna prava obožavateljka Barbika može da poseduje - od rančeva, torbica, kofera sa Barbi znakom... Kofer su devojčice cenile svega 800, a torbicu, koja nikad nije korišćena - 1.200 dinara. Bilo je tu svega, i minijaturnih kuhinja, stolica, hrane i drugih dodataka zamišljenih da na njima kuva "najzgodnija lutka" 90-ih godina.

Iako se više ne igra sa njima, Selena voli da kreira i šije garderobu za Barbike. Neke od "modela" imali smo prilike i da vidimo i nikada niko ne bi rekao da ih je pravila dečja ruka.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

"Preduzetnički duh" kod ovih devojčica javio se od malih nogu. Vođene ranijim iskustvom, rešile su da se ponovo oprobaju i sudeći po priloženom, dobro im ide.

- Još kao male smo prodavale limunadu, crteže, novogodišnje ukrase i druge igračke ispred zgrade i tako zarađivale za slatkiše. Na ulici nam je baš dobro išla prodaja - otkriva Selena za "Telegraf".

Selenina mama Milena Milinković budnim okom je posmatrala kako devojčice vešto ubeđuju posetioce da treba baš kod njih da kupe.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

- Selena i njena drugarica iz našeg starog kraja - Vračara, tada su same pravile sve što su prodavale. Umele su da dođu u nedelju popodne i sa po 700 dinara - sa ponosom priča Selenina mama.

Želimo im puno uspeha na svakoj sledećoj berzi. Ko zna, možda jednog dana baš od ove dve devojčice budete kupovali garderobu za lutke vaše dece.

Daljinac baner

(S.Vasić - s.vasic@telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA