Posao u Beogradu koji može da radi svako: Dnevno se zaradi 100 evra, a ne treba vam škola za to

Razmiliste dobro. Možda je baš ovo način da rešite svoje finansijske probleme

  • 22

Selidba je, posle smrti člana porodice, drugi najveći stres. Kada dođe do toga da morate da se menjate stan, ne zna se šta je gore: traženje novog životnog prostora, to što za njega morate da platite uglavnom i više nego što kućni budžet dozvoljava, plus depozit, ili to što još morate iskeširati i agenta koji će vam dom i naći. Upravo zbog visokih provizija koje dobijaju po svakom učinku, posao agenta nekretninama postao je jedan od najtraženijih u Beogradu.

Kad menjate adresu, morate to da prijavite Ministarstvu odbrane - inače ćete na sud!

Izdaje se najmanji stan u Beogradu: Ima samo 12 kvadrata, a ništa mu ne fali (FOTO)

Iako volite da živite u prestonici, ovo je jedan od trenutaka kada i niste toliko zaljubljeni u nju. U glavnom gradu Srbije, agentu plaćate 50 odsto proviziju, dok je u Novom Sadu, recimo, ta brojka znatno manja, pa "tragači" novog doma tamo uzimaju uglavnom 20 odsto proviziju.

Foto: Tanjug/Dragan Stanković Foto: Tanjug/Dragan Stanković

Kada se to prevede u evre, dolazimo do sledećeg: iznajmili ste stan koji košta 200 evra. Pored toga i depozita koji dajete vlasniku stana, agentu nekretnina morate platiti 50 odsto od kirije, odnosno 100 evra. U Novom Sadu biste mu dali 40 evra.

- Opravdano je da u Beogradu provizija bude najveća jer mi pokrivamo mnogo veću površinu i broj klijenata nego što je slučaj u Novom Sadu. Da ne pominjem druge, manje gradove - rekli su nam u jednoj prestoničkoj agenciji nekretnina.

Dodaju da im se dešava i da sa jednim klijentom danima obilaze stanove, i da se zakup nikada ne realizuje za jedan dan.

Na našu konstataciju da je isti slučaj i u drugim gradovima, nisu imali odgovor, osim prethodno ponovljenog.

- Da, ali ovo je Beograd.

NE TREBA VAM ŠKOLA ZA OVAJ POSAO

Raspitali smo se kakvu je obuku neophodno proći da biste se bavili ovim poslom i više nego pristojno zarađivali. Došli smo do zanimljivog podatka: da, možete završiti školu koja ima veze sa prodajom, ali, uglavnom, i ne morate.

- Ja sam po struci pravnik. Nikada nisam imala veze sa nekretninama, ali to je jedan od onih poslova u kojima možete da organizujete svoje vreme kako vama odgovara i da zaradite lepo. Sve od obuke što sam prošla za agenta bilo je dve nedelje posmatranja kako to kolega iz agencije radi - kaže nam Vesna Ilić iz Novog Sada.

Foto: Profimedia/Juice Images Foto: Profimedia/Juice Images

- Nema tu neke muke. Imate ljude koji hoće da iznajme stan, na vama je da im ponudite ono što traže, oni proberu, iznajme i plate. Zaista, ništa komplikovano. I da, ja za to dobijam 20 odsto proviziju. Ko mi je kriv što ne živim u Beogradu gde bih zarađivala više - kaže nam Vesna.

Otkriva nam da i sa tom, novosadskom provizijom, samo od iznajmljenih stanova mesečno zaradi najmanje 500 evra. Kada se na to dodaju i prodati stanovi, cifra je mnogo, mnogo veća. Izračunajte sami koliko tek agenti u Beogradu zarade.

Daljinac baner

(J. S./Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • spasitelj

    16. maj 2017 | 23:12

    Ako zelite da zaradite u srbiji izvadite pasos i trazite posao u drugoj drzavi....

  • Nefer

    16. maj 2017 | 23:23

    Jeste u teorije,u praksi malo teže !!!

  • Lucifer

    17. maj 2017 | 00:41

    Pronadjite mi uspesnog prodavca nekretnina u Srbiji, koji proda jedan stan ne dnevnom nego na mesecnom nivou...Dacu vam milijardu dolara u kesu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA